Quantcast

Europos 10 šokių čempionate E. Degutis ir U. Bliujūtė – vienuolikti

  • Teksto dydis:

Ukrainos sostinėje Kijeve šeštadienio naktį baigėsi Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) Europos 10 šokių disciplinos čempionatas. Lietuvai jame atstovavo Einoras Degutis ir Ugnė Bliujūtė iš Gargždų „Rolinos“ klubo. Galutinėje įskaitoje sportininkai užėmė 11-ąją vietą, jiems pritrūko nepilnų 9 balų iki patekimo į finalą (geriausiųjų šešetuką).

10 šokių programos varžybose bendrai yra vertinami tiek penki standartiniai, tiek penki Lotynų Amerikos šokiai. Paprastai šokėjams vieną ar kitą programą sekasi atlikti stipriau, tačiau Kijeve E. Degutis ir U. Bliujūtė maloniai nustebino – jie vienodai gerai paruošė bei atliko abi programas, kas iš tiesų labai svarbu strategiškai, dalyvaujant tokiose varžybose – nei viena programa mūsų poros netempė žemyn.

„Vienuoliktoji vieta Europos čempionato pusfinalyje – labai aukštas rezultatas, todėl mes sveikiname savo šokėjus ir labai jais džiaugiamės bei didžiuojamės,“ – kalbėjo Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) atstovai.

Vidutiniškai kiekvienas E. Degučio ir U. Bliujūtės šokis buvo įvertinamas tarp 31 ir 31,5 balo, tad iš viso jie surinko 312,90 balų (iš 400 galimų). Paskutinis iš pusfinalio į finalą patekęs duetas surinko 321,60 balą, t. y. truputį daugiau nei po 32 balus už kiekvieną šokį.

E. Degutis ir U. Bliujūtė šiais metais Lietuvos 10 šokių čempionate užėmė antrąją vietą ir buvo deleguoti į Europos čempionatą (pirmosios vietos laimėtojai vyks į pasaulio čempionatą). Šios disciplinos čempionatuose turi teisę dalyvauti po vieną porą iš valstybės, tad iš viso Kijeve susirinko 31 sportinių šokių duetas iš tiek pat valstybių.

Naujaisiais Europos 10 šokių čempionais tapo Earlas Viljamsonas ir Veronika Myško, atstovaujantys Ukrainai, sidabru puošėsi Moldovos šokėjai Vladislavas Untu ir Polina Baryšnikova, bronza – Andrėjas Rokati ir Marika Odikadzė, atstovaujantys Izraeliui. Finale taip pat šoko Danijos, Prancūzijos ir Azerbaidžano poros.

Jau kelerius metus, kalbant apie 10 šokių čempionatus, paprastai nepamirštamas paminėti įdomus faktas, jog Ukrainai atstovaujantis Earlas Viljamsonas bei Danijos šokėjai Erolas ir Eimi Viljamsonai yra vienos šeimos nariai – broliai bei sesuo – dar vaikystėje gyventi ir šokti iš gimtosios Australijos atvykę į Daniją.

Tačiau šiemet dar neprasidėjusį Europos 10 šokių čempionatą lydėjo kitas neįprastas nutikimas. Į Ukrainą nebuvo įleista Rusijos šokėja Alina Agejeva, kuri kartu su partneriu Olegu Čenu, turėjo potencialias galimybes kovoti ne tik finale, bet ir dėl medalių.

Kaip socialiniuose tinkluose teigia sportininkė, po keturių valandų laukimo Boryspilio oro uoste Kijeve jai buvo nurodyta, kad „nėra pakankamos priežasties atvykti į šalį“ ir per Stambulą duetas išsiųstas atgal į Maskvą. Viešoje erdvėje pasigirdo nuomonių, kad tokį Ukrainos sprendimą galėjo lemti sportininkės lankymasis Kryme arba tai, kad jos tėvas – buvęs Rusijos Dūmos deputatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių