Quantcast

„Energijos“ ledo ritulininkai be gailesčio sutrypė „Rokiškį“

  • Teksto dydis:

Trečią pergalę per keturias dienas Lietuvos ledo ritulio čempionate iškovojo čempionės titulą ginanti Elektrėnų „Energijos“ ekipa.

Ji ketvirtadienį namuose 11:2 (3:0, 2:1, 6:1) nugalėjo „Rokiškio“ ledo ritulininkus ir šiame Lietuvos čempionato sezone jau yra pelniusi daugiau nei 100 įvarčių.

Pirmasis Aimo Fiščevo įvartis buvo 100-asis „Energijos“ įvartis šiame Lietuvos čempionato sezone. Pagal įvarčių skaičių (viso 110) „Energija“ beveik dvigubai lenkia artimiausius turnyrinės lentelės kaimynus - „Juodupės“ ekipą (60 įvarčių) ir „Hockey Punks“ (51 įvartis).

Su „Rokiškiu“ šiame sezone „Energija“ jau žaidė du kartus ir iškovojo dvi pergales - 5:2 ir 3:0.

„Energija“ trečiose rungtynėse iš eilės neturi daug darbo gynyboje - Lietuvos čempionai per pirmąjį kėlinį gavo tik 4 smūgius, tuo tarpu patys atliko net 26.

Nuolatos varžovų zonoje buvę elektrėniečiai per pirmąsias 20 minučių sugebėjo įmušti tris įvarčius - pasižymėjo A.Fiščevas (4:04, rez. perd. Povilas Verenis), Deividas Kazlauskas (11:41, rez. perd. Edvinas Boroška ir Vytautas Jagelavičius) ir Aivaras Bendžius (17:52, rez. perd. A.Fiščevas ir Justinas Vėželis).

Antrame kėlinyje „Rokiškio“ puolimas gerokai suaktyvėjo, o prie to prisidėjo ir 10 „Energijos“ baudos minučių. Nors septintą kėlinio minutę E.Boroška (26:18, rez. perd. Lukas Manomaitis) įmušė įvartį žaidžiant trys prieš penkis, o skirtumą iki penkių kėlinio viduryje padidino puikiai lazdą pakišdamas Mantas Marcinkevičius (29:03, rez. perd. Tomas Vyšniauskas ir A.Bendžius), tačiau „Rokiškis“ ir toliau tęsė atakas, o galiausiai Mantas Belaišis (32:26, rez. perd Kasparas Falkas) individualiais veiksmais pergudarvo „Energijos“ vartininką Elviną Karlą ir įmušė pirmą rokiškėnų įvartį - 1:5.

Trečiame kėlinyje „Energija“ susigrąžino iniciatyvą ir mušė vieną įvartį po kito. Elektrėniečių gretose du kartus pasižymėjo V.Jagelavičius (45:08, rez. perd. E.Boroška ir 55:37, rez. perd. L.Manomaitis), po kartą - A.Bendžius (40:57, rez. perd. P.Verenis), P.Verenis (46:32, rez. perd. Aurimas Gaidauskas ir A.Bendžius) ir A.Gaidauskas (54:27, rez. perd. A.Fiščevas).

Vienintelį įvartį „Rokiškio“ komandai į tuščius „Energijos“ vartus įmušė Dmitrijus Gnitko (58:32, rez. perd. Saulius Limontas).

„Energija“ šiose rungtynėse atliko 64 (26, 16, 22) smūgius, tuo tarpu „Rokiškis“ - 27 (4, 15, 8).

„Energija“ per 13 čempionato nėra patyrusi pralaimėjimo kartėlio ir jau yra įmušusi 110 įvarčių.Tuo tarpu „Rokiškio“ ledo ritulininkai per 11 susitikimų iškovojo 3 pergales ir su 10 taškų užima ketvirtą poziciją.

Artimiausios „Energijos“ rungtynės vyks jau Baltarusijos aukščiausioje lygoje, kur komanda svečiuose sausio 15 ir 16 dienomis susikaus su „Vitebsk“ ledo ritulininkais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių