Quantcast

„Energija“ pateko į Lietuvos čempionato finalą

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvos ledo ritulio čempionato pusfinalio rungtynėse po atviru dangumi Elektrėnų „Energija“ svečiuose 5:1 (4:0, 0:0, 1:1) antrą kartą per tris dienas nugalėjo Rokiškio „Rokiškį“ ir tiesiausiu keliu pateko į turnyro finalą.

Pirmose tarpusavio rungtynėse „Energija“ varžovus Elektrėnuose įveikė rezultatu 8:1.

„Energija“ visus reikalus sutvarkė jau pirmame kėlinyje – 25-ą sekundę Edgar Protčenko (00:25, rez. perd. Aivardas Bendžius ir Rolandas Aliukonis) įmušė ketvirtą savo įvartį šiame sezone bei išvedė svečius į priekį – 1:0.

Netrukus Aimas Fiščevas (6:50, rez. perd. Edvinas Boroška ir Deividas Kazlauskas) padvigubino „Energijos“ persvarą iki dviejų (2:0), o kėlinio pabaigoje E.Boroška (16:07, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Elvinas Karla) bei Deividas Kazlauskas (18:55, rez. perd. Mantas Stepanavičius ir Laisvydas Kudrevičius) įmušė po įvartį, o po pirmųjų 20-ies minučių „Energija“ pirmavo 4:0.

Antrame kėlinyje komandos pasižymėjo tik baudos minutėmis – abi surinko po 4-ias – tačiau įvarčių nepelnė.

Trečiojo kėlinio viduryje „Rokiškio“ ekipai pirmą įvartį įmušė Kasparas Falkas (53:15, rez. perd. Antanas Rukščenas), tačiau jau po 12 sekundžių D.Kazlauskas (53:27, rez. perd. E.Boroška ir A.Fiščevas) atsakė tuo pačiu ir sugrąžino „Energijai“ keturių įvarčių persvarą – 5:1.

Rungtynių pabaigoje komandos pasižymėjo tik baudos minutėmis, o „Energija“ šventė įtikinamą pergalę bei kelialapį į finalą.

„Energijos“ vartus visas rungtynės gynė Elvinas Karla, tuo tarpu „Rokiškio“ – Simas Baltrūnas.

„Energija“ atliko daugiau metimų (31 prieš 23), tačiau surinko daugiau baudos minučių (24 prieš 14).

Kitame pusfinalyje kovoja Juodupės „Juodupės“ ir Vilniaus „Hockey Punks“ komandos – serijoje iki dviejų pergalių šiuo metu pirmauja „Juodupė“.

Finalas, kuriame bus kovojama iki trijų pergalių, bus žaidžiamas kovo 18-24 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių