Quantcast

Elektromobilių vairuotojams iššūkį meta ir dviratininkas

  • Teksto dydis:

Ko jau ne ko, o intrigų elektromobilių lenktynėse „Įsikrauk su „Energijos tiekimu“: Vilnius – Palanga“, startuosiančiose gegužės 5 d., tikrai nestigs.

Neseniai trečią kartą pamečiui rengiamų varžybų iniciatorius ir vienas jų organizatorių, VšĮ „Autoeventus“ direktorius  Darius Grinbergas, paskelbė, jog beieškantiems greičiausio kelio į Palangą elektromobilių vairuotojams iššūkį meta sklandytuvo pilotas, kuris rungsis bendroje lenktynių įskaitoje.

Jei ši žinia būtų paskelbta balandžio1-ąją, daugelis neabejotinai ją būtų palaikę tik antimi. Tačiau ir ta naujiena, pasirodo, ne paskutinė nelauktų intrigų virtinėje, neabejotinai praturtinsianti renginį bei suteiksianti jam netikėtų spalvų.

Iššūkį be garso riedančių elektromobilių pilotams ir sklandytojui Algirdui Šimoliūnui mes ir vienas tituluočiausių šalies dviratininkų, olimpietis, Lietuvos plento čempionas, laimėjęs ir prestižinių Giro d‘Italia lenktynių etapą, Tomas Vaitkus.

Šįkart T. Vaitkus, kaip ir visi lenktynių elektromobiliais dalyviai, gegužės 5-ąją ekologiška, aplinkos neteršiančia transporto priemone startuos iš Konstitucijos prospekto šalia sostinės savivaldybės ir kaip įmanoma tankiau mins pedalus iki geležinkelio stoties. Ten kartu su savo dviračiu įsitaisys traukinyje „Vilnius – Klaipėda“, iš sostinės pajudėsiančiame 9,50 val., ir kiek mažiau nei po keturių valandų išlips Kretingos geležinkelio stotyje, iš kurios dviračiu skubės į lenktynių finišą Palangoje.

„Vargo neturėtų daug būti. Svarbu, kad tik traukinys lėktų pakankamai sparčiai ir stotyse jo netrikdytų jokie kliuviniai prasilenkiant su kitais sąstatais“, – sako Tomas, kuriam nesvetimi ir didesni, jau išbandyti ir dar laukiantys iššūkiai.

Tomas dviračiu su labai trumpais sustojimais per 8,30 val. yra įveikęs ir 332 km maršrutą Klaipėda – Vilnius, kuriame užsispyrusį sportininką talžė ir vėjas, ir lietus, o netoli finišo buvo užklupusi ir tikra audra.         

T. Vaitkus tikisi, jog savo pavyzdžiu jis paskatins rinktis būtent tokį keliavimo būdą ir taip įkvėps daugiau bendraminčių, mėgstančių pajūrį ir aktyvų poilsį bei neįsivaizduojančių atostogų be joms itin tinkančio dviračio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių