Quantcast

Elektrėniškiai Rygos „Dinamo“ ekipai neįkando, kauniečiai vėl laimėjo

  • Teksto dydis:

„Optibet“ ledo ritulio lygoje savaitgalį Elektrėnų „Airwell Energija“ Latvijoje dukart nusileido garsiajam Rygos „Dinamo“ klubui.

Dukart lygino rezultatą

Pirmąsias rungtynes Latvijos elitinė komanda laimėjo 7:3.

Rungtynių pradžioje „Dinamo“ ekipai po tolimo metimo įvartį pelnė Reinis Demiteris (05:34, rez. perd. Koba Jasas, Emilis Ezitis), tačiau elektrėniškiai sugebėjo išlyginti rezultatą, kai, varžovų vartininkui nesustabdžius ritulio, pakartotiniu bandymu tikslą pasiekė Dominykas Škadauskas (09:24, rez. perd. Kipras Grabliauskas). Pranašumą Rygos klubui sugrąžino Juris Zieminis (12:56, rez. perd. K.Jasas, E.Ezitis), o „Airwell Energija“ kėlinio pabaigoje turėjo dvi progas žaisti daugumoje, bet abu kartus jiems tuo pasinaudoti nepavyko. Prasidėjus antrajam kėliniui Jaroslavas Pančenka antrą kartą rungtynėse atstatė lygybę (22:53, rez. perd. Klymentijus Lysakas, Oleksandras Zaruba), bet vėliau iniciatyvą į savo rankas tvirtai perėmė „Dinamo“. Dar antrajame kėlinyje jie sugebėjo pelnyti 5 įvarčius be atsako. Dukart pasižymėjo E.Ezitis, o po kartą Sandis Grinbergas, J.Zieminis ir Martinas Porejis. „Airwell Energija“ nenuleido rankų ir trečiajame kėlinyje pelnė įvartį daugumoje, kai pasižymėjo Matas Mikalauskas (43:26, rez. perd. Danilas Tsarkovskis, Donatas Kumeliauskas). Tai buvo viskas, ką šiose rungtynėse pavyko pasiekti Elektrėnų klubo atstovams.

Pavyko išsiveržti į priekį

Antrąsias rungtynes Elektrėnų klubas Rygoje pralaimėjo jau tik 2:4. Tai buvo jau ketvirtoji ir paskutinė šių komandų akistata šiame OHL reguliariajame sezone – visus keturis kartus tarpusavio dvikovose triumfavo „Dinamo“. Pirmasis rungtynių kėlinys klostėsi permainingai: „Airwell Energija“ pasižymėjo po Karolio Krasilnikovo įvarčio ketvirtąją rungtynių minutę (03:06, rez. perd. Dovydas Laimutis, Jaromiras Šusterovas), bet netrukus „Dinamo“ ne tik atstatė lygybę, bet ir įsiveržė į priekį. Ritulį į Elektrėnų klubo vartus siuntė Reinis Demiteris (05:30, rez. perd. Kristoferis Petrinis, Erikas Novickis) ir Dmitrijus Kornilovas (08:28, rez. perd. R.Demiteris, Dominikas Matonakas).

Pirmojo kėlinio pabaigoje šeimininkų ledo ritulininkas užsidirbo dvigubą nuobaudą, o keturių minučių daugumą „Airwell Energijai“ galiausiai pavyko paversti įvarčiu. Lygybę rungtynėse atstatė Artemas Redko (15:55, rez. perd. D.Laimutis, K.Krasilnikovas). Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo „Dinamo“ atstovai, pelnę du greitus įvarčius. Iš pradžių daugumą nepriekaištingu metimu realizavo Edijus Brahmanis (22:35,rez. perd. Kristis Apsitis, Renaras Ciprusas), o vos po minutės antruoju savo įvarčiu rungtynėse jau džiaugėsi D.Kornilovas (23:24, rez. perd. D.Matonakas, Sandis Mežaraupas). Tuo svečių iš Elektrėnų problemos nesibaigė: įpusėjus rungtynėms „Airwell Energija“ prarado Martiną Petiulį – vartininkas patyrė traumą ir aikštę paliko tik padedamas komandos draugų. Jo vietą ant ledo užėmė Maksimas Duve. Trečiajame kėlinyje „Dinamo“ net tris kartus suteikė progą elektrėniškiams turėti kiekybinį pranašumą, bet pakartoti pirmojo kėlinio sėkmės Lietuvos klubui nepavyko – visos trys daugumos baigėsi be įvarčių. Tiesa, rygiečiai savo progų trečiajame kėlinyje taip pat nerealizavo ir rungtynių rezultatas nebepasikeitė.

Pratęsė pergalių seriją

Kita Lietuvos komanda – „Kaunas City“ – Rygoje pratęsė savo sėkmingą atkarpą. Kauniečiai šeštadienį 4:1 įveikė „Prizma“ atstovus ir į savo sąskaitą įsirašė trečiąją pergalę iš eilės.

Ši pergalė kauniečiams leido pavyti ketvirtoje OHL pozicijoje žengiančią „HS Riga“ komandą, kuri yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis daugiau. Rungtynes „Kaunas City“ pradėjo itin sėkmingai ir vos po dviejų minučių jau turėjo dviejų įvarčių pranašumą. Pirmasis pasižymėjo Povilas Verenis (00:46), o vėliau jo pavyzdžiu pasekė Paulius Grybauskas (01:54, rez. perd. Kipras Bazevičius). Per likusią kėlinio dalį daugiau įvarčių pelnyta nebuvo. Antrajame kėlinyje svečių iš Kauno persvarą dar labiau padidino P.Grybauskas (29:59), bet pačioje kėlinio pabaigoje „Prizma“ taip pat pelnė savo pirmąjį įvartį. Daugumoje tikslus buvo Davis Straupe (39:07, rez. perd. Kristapas Milleris). Trečiajame kėlinyje „Prizma“ gerokai dažniau atakavo „Kaunas City“ vartus, bet užtikrintai savo vartus gynė Demidas Jeremejevas. Galiausiai po svečių pražangos vartininką šeštu aikštės žaidėju pakeitę rygiečiai buvo nubausti, kai į varžovų zoną iššokęs Lukas Žukauskas padėjo tašką šiose rungtynėse (56:44, rez. perd. P.Grybauskas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių