Quantcast

E. Matakas: susikoncentruosime į darbą, kad kitais metais grįžtume stipresni

Lietuvos paralimpietis Edgaras Matakas pasirodymą pasaulio žmonių su negalia plaukimo čempionate Mančesteryje baigė užimdamas penktą vietą 100 metrų laisvu stiliumi rungtyje. Po paskutinės rungties kaunietis neslėpė, kad rezultatai jo netenkina ir žadėjo kitais metais grįžti stipresnis.

Ramūno Leono treniruojamas sportininkas, besivaržantis visiškai nematančių plaukikų S11 klasėje, 100 metrų laisvu stiliumi rungties finale Mančesterio baseine distanciją nuplaukė per 59.34 sek.

Penktadienį vykusioje šios rungties atrankoje kaunietis buvo kiek greitesnis nei finale – nuotolį įveikė per 59.05 sek. Tai buvo antras rezultatas tarp visų kvalifikacijoje startavusių plaukikų.

„Ryte plaukėsi kur kas lengviau nei vakare. Finale tikėjausi geresnio rezultato, bet nepavyko jo pasiekti. Nepavyko nugalėti pačio savęs ir pasiekti asmeninio rezultato. Skaudu, jaučiuosi nusivylęs ir nepadaręs šimtu procentų visko“, – po trečio finalo Mančesteryje sakė E. Matakas.

Planetos čempionu tapo ukrainietis Danylo Čufarovas (57.13 sek.), sidabrą iškovojo olandas Rogieras Dorsmanas (57.71 sek.), bronzą pelnė ukrainietis Mykhailo Serbinas (58.57 sek.)

E. Matakui tai buvo trečias startas Mančesteryje. Kaunietis pirmadienį užėmė ketvirtą vietą 50 metrų laisvu stiliumi rungties finale, trečiadienį buvo ketvirtas 100 metrų krūtine distancijoje.

Kaunietis neslėpė, kad į Mančesterį atvyko apdovanojimų ir kelialapio į 2024 m. Paryžiaus paralimpines žaidynes. Tiesioginiai paralimpiniai bilietai skiriami už pasaulio čempionate iškovotas 1-2 vietas, todėl lietuviui dėl teisės dalyvauti trečiose paralimpinėse žaidynėse dar reikės pakovoti.

„Aišku, kad tos vietos manęs netenkina. Važiavau į čempionatą su pagrindine mintimi, kad noriu laimėti ir iškovoti tiesioginį kelialapį į Paryžiaus paralimpines žaidynes. Nieko. Dabar grįšime, susidėliosime mintis, nusiraminsime, visas emocijas nustumsime į šoną ir susifokusuosime į darbą, kad kitais metais grįžtume kur kas stipresni ir įrodytume, kad esame elite, kad galime likti ant pakylos. Visiems dėkoju už palaikymą viso pasaulio čempionato metu“, – planetos pirmenybes Mančesteryje apibendrino daugkartinis Europos, pasaulio čempionatų ir paralimpinių žaidynių prizininkas E. Matakas.

Planetos pirmenybėse Mančesteryje Lietuvai atstovavo ir Gabrielė Čepavičiūtė. Rasos Mažutaitienės treniruojama plaukikė pirmadienį liko per vieną poziciją nuo S6 klasės 100 metrų plaukimo nugara rungties finalo – kaunietė atrankoje užėmė devintą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių