Quantcast

E grupė: graikai turėjo vargo su vokiečiais

Jonas Kazlauskas ir Graikijos vyrų krepšinio rinktinė didelę dalį darbo jau atliko - jie jau užsitikrino kelialapį į Europos čempionato ketvirtfinalį. Penktadienį graikai 86:74 (25:19, 16:14, 20:17, 23:26) nugalėjo Vokietijos krepšininkus ir, iškovoję trečiąją pergalę, išsaugojo pirmąją vietą E grupėje.

Po apylygės graikų ir vokiečių rungtynių pradžios į priekį išsiveržė J.Kazlausko auklėtiniai, tačiau vokiečiai nuolat lipo jiems ant kulnų. Antrajame ketvirtyje graikai keletą kartų buvo atitrūkę 10 taškų skirtumu, tačiau vokiečiai iškart sumažindavo skirtumą iki vienaženklio skaičiaus.

Ketvirtajame vokiečiai pabandė spurtuoti ir įpusėjus kėliniui priartėjo iki 66:70. Tačiau kitą atkarpą Graikijos krepšininkai laimėjo 9:2 ir susigrąžino iniciatyvą. Vis dėlto vokiečiai nepasidavė ir įtempta kova vyko iki mačo pabaigos.

Graikų gretose pasižymėjo 20 taškų pelnęs Vassilis Spanoulis ir Sofoklis Schortsanitis, kurio sąskaitoje - 14 taškų.

Vokiečių ekipoje rezultatyviausiai žaidė 23 taškus surinkęs Heiko Schaffartzikas, 16 pridėjo Robinas Benzingas.

Vokiečiai, kaip ir kroatai bei rusai, liko su vienu laimėjimu. Pirmaujančių graikų vienvaldystę galėjo nutraukti prancūzai, kurie paskutinėse penktadienio rungtynėse kausis su pergalių dar neiškovojusia Makedonijos komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių