Quantcast

Dziudo priviliojo į Kauną net australus

Jaunieji dziudo meistrai iš 29 valstybių Kaune demonstravo savo talentą ir išsidalijo Europos taurės turnyro medalius. Lietuvos komanda taip pat neliko be apdovanojimų.

Pastarosiomis dienomis Kaune ir Kauno rajone mirgėjo Europos šalių atributika papuošti sportiniai kostiumai. Jais vilkintys dziudo atletai Garliavos sporto centre dvi dienas laikė vieną svarbiausių sezono egzaminų.

Varžybose jėgas išbandė ir 34 Lietuvos sportininkai. Bronzos medalį mūsų šaliai pelnė Justina Kmieliauskaitė (svorio kategorija per 78 kg). Elektrėniškė be kovos iškart pateko į pusfinalį ir pralaimėjo vėliau čempione tapusiai olandei Marit Kamps. Paguodos turnyre dėl bronzos lietuvė įveikė baltarusę Ivoną Adlianickają-Pačobut.

Septintą vietą užėmė Darja Piskunova (iki 70 kg, Vilnius), devintąsias – Evelina Kleinytė (iki 70 kg, Biržai), Gabija Revinskaitė (iki 52 kg, Panevėžys) ir Aida Vasiliauskaitė (iki 63 kg, Panevėžys).

Vaikinų varžybose nė vienam lietuviui nepavyko patekti į pajėgiausių dešimtukus.

Mus išgelbėjo Kauno rajonas – meras Valerijus Makūnas geranoriškai sutiko suteikti varžyboms Garliavos sporto centro areną.

– Kaip vertinate turnyro rezultatus ir mūsų šalies atstovų pasirodymą? – paklausėme Lietuvos dziudo federacijos (LDF) prezidento Vigmanto Sinkevičiaus.

– Varžybos buvo aukšto lygio, labai pajėgias ir gausias komandas atsiuntė Europos dziudo lyderiai – Prancūzija, Nyderlandai, Vokietija. Šių šalių kovotojai susižėrė didžiausią medalių derlių. Smagu, kad vienas apdovanojimų teko ir mums. J.Kmieliauskaitė – viena pagrindinių mūsų vilčių žvelgiant į ateitį, tad ji pelnytai užkopė ant prizininkų pakylos. Kitų mūsiškių rezultatai, sakyčiau, dėsningi.

– Lyg tyčia šiomis dienomis prasidėjo Sporto halės, kurioje buvote numatę surengti turnyrą, rekonstrukcija. Ar tai nesujaukė planų?

– Varžybų kalendorius buvo sudėliotas ir patvirtintas dar pernai, keisti datų nebuvo jokios galimybės. Tad dėl prasidėjusios rekonstrukcijos teko gerokai pasukti galvą, kaip operatyviai surasti tinkamą alternatyvą Sporto halei. Pasigedome geranoriško miesto savivaldybės Sporto skyriaus požiūrio. "Žalgirio" arenos nuoma būtų surijusi visą mūsų varžybų biudžetą, o kitos panašaus lygio sporto salės Kaune nėra. Iš pradžių dairėmės į Jonavos areną, tačiau tuomet būtų iškilę logistikos problemų. Laimė, mus išgelbėjo Kauno rajonas. Meras Valerijus Makūnas geranoriškai sutiko suteikti Garliavos sporto centro areną, iš kurios netgi teko iškelti tomis dienomis vykusių prezidento rinkimų balsavimo apylinkę. Be šios pagalbos mūsų planai būtų smarkiai susijaukę.

– Kodėl Europos taurės turnyre startavo ir kitų žemynų atstovai?

– Tai buvo atviros varžybos, jos įtrauktos ir į Tarptautinės dziudo federacijos (IJF) kalendorių. Tad gausi delegacija atvyko iš Australijos, buvo ir Naujosios Zelandijos atstovų. Garliavoje pasirodė iš viso per 400 sportininkų, kuriuos lydėjo dar per 100 trenerių, medikų ir kitų asmenų. Ir sportine, ir organizacine prasme padirbėjome iš peties, Kaune užpildėme net keturis viešbučius. Oficialaus renginio įvertinimo dar teks palaukti, tačiau iš atgarsių žinome, kad svečiai liko viskuo patenkinti. Dar kartą įrodėme, kad esame pasirengę Lietuvoje organizuoti didžiausius dziudo renginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių