Quantcast

Druskininkai išlydėjo italų irklentininką Nemunu į Kauną

  • Teksto dydis:

Įdomu, kai lietuviai išbando naujus kelionių mūsų upėmis ir ežerais būdus, bet dar įdomiau, kai tai daro svečiai iš užsienio.

Antradienį druskininkiečiai ir kurorto svečiai tapo originalios akcijos liudininkais. Vandens kelionių entuziastas iš Italijos Andrea Ricci leidosi į kelionę Nemunu iš Druskininkų į Kauną. Keturių dienų trukmės plaukimui jis pasirinko originalią susisiekimo priemonę –irklentę.

Kelionei pasirengusį italą priėmė Druskininkų savivaldybės vadovai. A.Ricci teigė, jog jam labai patinka Druskininkai, todėl jis savo startui pasirinko būtent šį kurortą. Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojo Lino Urmanavičiaus paklaustas apie ketinimus dar kartą sugrįžti į Druskininkus, italas pažadėjo: „Jei ši kelionė Nemunu pavyks, galime galvoti apie irklentininkų komandos iš visos Europos plaukimą Nemunu iš Druskininkų“.

 Noriu savo kolegoms iš Europos ir lietuviams parodyti, jog Lietuva turi puikias galimybes pačioms įvairiausioms vandens turizmo formoms.

Po susitikimo savivaldybėje, A.Ricci spalvingos druskininkiečių ir kurorto svečių minios buvo palydėtas prie Nemuno prieplaukos, kur buvo prišvartuota jo irklentė su visa kelionei būtina manta.

Paklaustas, kokią žinią jis nori pranešti žmonėms šiuo plaukimu, A.Ricci buvo konkretus: „Noriu, kad mūsų upės ir ežerai būtų švarūs ir tarnautų sportui ir poilsiui. Taip pat noriu savo kolegoms iš Europos ir lietuviams parodyti, jog Lietuva turi puikias galimybes pačioms įvairiausioms vandens turizmo formoms“.

Italas pakeliui į Kauną sustos Merkinėje, Alytuje, Birštone. Jis nakvynę pasirinko pas vietinius žmones.

Tai ne primoji šio italo kelione irklente Lietuvos upėmis. Gegužę jis plaukė Nerimi iš Vilniaus į Kauną, įveikdamas 170 km. atstumą.

A.Ricci Lietuvą  pasirinko neatsitiktinai. Irklenčių mylėtojas mūsų šalyje yra lankęsis ne kartą, nes jis dirba konsultantu vienoje iš įmonių, vykdančioje transporto plėtros projektus Lietuvoje.

„Iš paukščio skrydžio mačiau, kad Lietuvoje yra daug gražių vietų ir upių. Man labai patinka žmonės, maistas, o irklentės yra mano mėgstamiausias užsiėmimas. Pradėjau ieškoti įdomaus maršruto, kurį galėčiau įveikti irklente. Pastebėjau, kad Neris jungia dvi Lietuvos sostines – Vilnių ir Kauną, o iš puikaus Druskininkų kurorto Nemunu galima pasiekti Kauną. Ilgai laukiau šios galimybės sugrįžti į Lietuvą“, – sakė A. Ricci, kuris irklente yra įveikęs nemažai upių Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Austrijoje, Šveicarijoje.

A.Ricci planuoja penktadienį pasiekti Kauną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių