Quantcast

„Dragūno“ pralaimėjimas – lyg spyris į užpakalį

  • Teksto dydis:

„Taip galime žaisti su Balbieriškio ar su Zambijos paskutine komanda, bet nepataikęs tiek metimų, jokių rungtynių nelaimėsi“, –  žodžių į vatą nevyniojo Gintaras Cibulskis. Jo vadovaujamam Klaipėdos „Dragūnui“ nepavyko laimėti šalies rankinio Supertaurės.

Mūšyje dėl pirmojo sezono trofėjaus „Dragūnas“ susitiko su Lietuvos čempione Vilniaus „Šviesa“. Svečiuose žaidusi uostamiesčio komanda sėkmingiau pradėjo rungtynes, tačiau varžovų atakas stabdęs sostinės ekipos vartininkas Edmundas Pelėda neleido klaipėdiečiams susikrauti didesnės persvaros. Įpusėjus rungtynėms šeimininkai jau pirmavo 14:12. Antrajame kėlinyje vilniečiai nemažino apsukų ir likus 2 min. susikrovė didžiausią persvarą 21:14. Į lemiamą šturmą pakilęs „Dragūnas“ sumažino rezultatą iki dviejų įvarčių, tačiau „Šviesa“ išlaikė persvarą ir triumfavo 27:25.

„Buvo sunku atlaikyti „Dragūno“ fizišką ir greitą žaidimą. Juolab kad rėmėmės aštuoniais žaidėjais. Reikėjo protingų atakų, padėjo ir daug metimų atrėmė vartininkas, numušęs varžovų pasitikėjimą. Pabaigoje pavargome, bet pavyko išlaikyti įgytą persvarą iki finalinės sirenos“, – teigė „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

Nugalėtojams 11 įvarčių pelnė Valdas Drabavičius. Tomas Bernatavičius prie pergalės pridėjo 7 įvarčius. „Dragūno“ komandoje rezultatyviausias buvo Gytis Šmantauskas, pelnęs 10 įvarčių, po 5 įvarčius įmetė Mykolas Lapiniauskas ir Tomas Drakšas.

„Prametėme net 29 metimus. Nors per pertrauką komanda gavo užtektinai velnių, bet ir toliau aikštelėje nebuvo jokios savianalizės. Pikta, nes taktiškai viskas buvo paruošta. Dauguma metimų buvo laisvi, tik reikėjo pataikyti. Su tokiais metimais toli nenuvažiuosime. Tada sėdėkime Klaipėdoje, pasveikinkime iš ten varžovus su pergale techniniu rezultatu 10:0 – ir viskas. Tikėkimės, kad tai bus geras spyris į užpakalį visam artėjančiam sezonui“, – priekaištus komandai žėrė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Supertaurės rungtynių geriausiu rankininku išrinktas „Šviesos“ vartininkas E.Pelėda.

Supertaurės rungtynėse „Šviesos“ ir „Dragūno“ rankininkai susitinka jau trečius metus iš eilės. Praėjusiais metais laimėjo „Dragūnas“, užpernai triumfavo „Šviesa“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių