Quantcast

D. Labanauskas – Europos čempionate, pirmas varžovas – M. van Gerwenas

Garliaviškis Darius Labanauskas (PDC-46) po priverstinės varžybų pertraukos dėl koronaviruso pandemijos toliau kopia PDC reitingo laipteliais.

Jis pakviestas žaisti PDC Europos smiginio čempionate Vokietijoje, prasidėsiančiame ketvirtadienį.

Debiutuoti šiame turnyre jis gali, nes sėkmingai įveikė atranką. Paskutinius taip reikiamus taškus atnešė puikus pasirodymas prieš daugiau kaip  savaitę, kai „European Darts Grand Prix“ turnyre užėmė penktąją vietą, nusileisdamas tik turnyro nugalėtojui portagalui Jose Oliveirai de Sousai. Viename etapų D.Labanauskas nugalėjo ir PDC 10 reitingą turėjusį anglą Dave’ą Chisnallą, dabar pakilusį į 9 poziciją.

D.Labanausko šių metų tikslas – patekti į PDC pasaulio čempionatą, kuriame žais 64 geriausi smigininkai.

Europos čempionate Darius kvalifikuotas kaip nr. 28. Iš viso jame rungsis 32 smiginio meistrai. Pirmame ture lietuvio laukia daugkartinis PDC pasaulio ir Europos čempionas olandas Michaelas van Gerwenas (PDC-1), kuris turnyre yra penktas pagal skirstymą.

„Gera proga pasivaržyti“, – apie varžovą sakė D.Labanauskas, jau dvi savaites viešintis Vokietijoje. Jis juokavo, kad šįkart žaisdamas su M. van Gerwenu stengsis neprasidurti piršto, kaip nutiko pernykščiame Pasaulio čempionate, kuriame užėmė penktąją vietą, nusileidęs žymiajam olandui.

“Jeigu strėlė kris, negaudysiu. Stebėsiu save varžybų dieną, koks ritmas tinkamesnis man, mano amžiui, greitesnis ar lėtesnis, ir laikysiuosi jo”, – nestokodamas humoro dėstė 44 metų lietuvis.

D.Labanauskas ketvirtadienį tikisi tiesiog gerai sužaisti. „Mano forma gera, praėjusią savaitę daug treniravausi”, – pasakojo žaidėjas.

Per savaitės pertrauką tarp turnyrų jis dalyvavo parodomosiose varžybose. „Dalinausi varžybų ir treniruočių patirtimi. Dabar jau esu Oberhausene, kur vyks Europos čempionatas. Trečiadienį bus testas dėl Covid-19”, – kalbėjo garliaviškis.

Atvykdamas į „European Darts Grand Prix“, kuris irgi vyko Vokietijoje, organizatoriams turėjo pateikti neigiamą atsakymą dėl Covid-19, nuo to laiko nebuvo išvykęs iš Vokietijos, bet teks tikrintis iš naujo. 

D.Labanausko šių metų tikslas – patekti į PDC pasaulio čempionatą, kuriame žais 64 geriausi smigininkai. Vertinant šiandieninį PDC „Pro tour“ reitingą, kuris yra vienas kelių ant čempionato scenos, garliaviškis jau būtų tarp laimingųjų.

„Po praėjusio savaitgalio šoktelėjau į sąrašą. Reikia jame išsilaikyti. Dar bus penki „Winter series“ turai, dabar dar niekas negarantuota, bet nuotaika gera. Planavau šiemet grįžti į Pasaulio čempionatą ir sudalyvauti dar bent viename dideliame finaliniame turnyre, o tokių šiemet jau net trys: Pasaulio taurė, World darts series finalas, Europos čempionatas ir kol kas esu sąraše į Pasaulio čempionatą“, – skaičiavo D.Labanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių