Quantcast

Diskvalifikuotas dopingą vartojęs moldavas: E. Matusevičiui – Universiados auksas

  • Teksto dydis:

Sidabrą praėjusią vasarą pasaulio studentų Universiadoje Neapolyje (Italija) iškovojęs Edis Matusevičius šį medalį turėtų iškeisti į auksą. Athleticsintegrity.org skelbia apie čempionu tapusio moldavo Andriano Mardare diskvalifikaciją, o tarptautinė lengvosios atletikos federacija (World Athletics) prie lietuvio biografijos jau pažymi iškovotą Universiados auksą.

A.Mardare organizme rasta draudžiamo preparato enobosarmo. Įdomu tai, kad naujieną apie varžovo diskvalifikaciją pirmas sužinojo E.Matusevičiaus tėvas ir treneris Edmuntas.

„Tėtis naršė rezultatus ir pamatė, kad tarp geriausių penkių sezono rezultatų atsirado Universiada, kur parašyta pirma vieta. Tėtis pradėjo daugiau ieškoti bei pamatė, kad prie laimėjusio varžovo pavardės parašyta diskvalifikacija. Nesupratome, kas įvyko“, – pasakojo E.Matusevičius.

Neapolyje ieties metimo atrankoje lietuvis įrankį numetė 84,93 m bei pagerino šalies rekordą (po to jį dar kartą pakoregavo Lietuvos čempionate). Finale ietis nuskrido kukliau – 80,07 m, o tai atnešė antrą vietą. A.Mardare įrankį nusviedė 82,40 m.

„Žinoma, norėjau laimėti tada, o dabar skirtumo ar antras, ar pirmas nebėra. Būtų buvęs geras rezultatas, būtų buvusi ir pirma vieta. To nebuvo, tai nebuvo ir vietos. Pirma vieta dabar nieko nekeičia, nors šiek tiek pradžiugino, – sakė E.Matusevičius. – Gaila, kad nelipau ant pirmos vietos pakylos. Bet Universiadoje negroja šalies himno, tik studentiškąjį, tad nelikau nuskriaustas. Būtų Lietuvos himnas, tada būtų skaudžiau, o dabar ne taip nuskriaudė.“

Geriausias 2019 metų Lietuvos lengvaatletis turėtų gauti ne tik aukso medalį, bet ir didesnę premiją. Tiesa, procesas gali užtrukti ne vieną mėnesį – tarptautinė universitetų sporto federacija (FISU) savo protokolų dar nepakeitė, tad laukiama FISU rašytinio patvirtinimo.

Universiadoje medalius iškovojo keturi Lietuvos lengvaatlečiai. Be E.Matusevičiaus apdovanojimais pasidabino čempione tapusi ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, bronzomis – šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas ir disko metikė Ieva Zarankaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių