Quantcast

Dėl tolstančių turnyrų beisbolo žaidėjai tragedijos nedaro

  • Teksto dydis:

"Man tai jau penkta savaitė namuose. Visa mano įmonė dirba iš namų, su draugais ar kaimynais bendraujame tik per tvorą", – taisyklingai lietuviškai dėstė amerikietis Willas Gordonas. Pasaulyje įsisiautėjęs koronavirusas ilgam sujaukė Lietuvos vyrų beisbolo rinktinės vyriausiojo trenerio planus grįžti į mūsų šalį.

Žmona – kaunietė

Lietuvos rinktinės ir Kauno "Lituanica" ekipos strategas neslepia, kad šiuo metu situacija už Atlanto yra įtempta ir kol kas dar nėra žinoma, kada atsiras galimybė sugrįžti į Europą.

"Situacija – kaip ir pas jus, visi sėdime namuose. Kaip girdėjote, sporto sezonai nevyksta ir visiems čia yra didžiulis šokas. Vaikai – namie, mokyklos uždarytos, todėl man teko ir dirbti, ir padėti vaikams mokytis", – sakė W.Gordonas.

"Žadu grįžti iš karto, kai tik atidarys sienas, – tęsė treneris. – Iš karto, kai įleis į Lietuvą. Tai reiškia, kad turėsime dvi savaites praleisti karantine. Mano ryšys su Lietuva yra ne tik beisbolas, bet ir šeima. Mano žmona – kaunietė ir nors gyvename su vaikais čia Amerikoje, mums svarbu grįžti į Lietuvą. Tiek dėl beisbolo, tiek dėl šeimos ir dėl daugelio kitų priežasčių, todėl kiekvieną dieną sekame situaciją."

Nukėlė į rudenį

Dar neįpusėjus balandžiui Europos beisbolo konfederacija (CEB) paskelbė apie Europos taurių, į kurias šiemet turėjo vykti Kauno "Lituanicos" ir Utenos "Titanų" komandos, atšaukimą. Tinklalapio beisbolaskaune.lt paklaustas, kaip vertino tokias naujienas, W.Gordonas neslėpė kažko panašaus ir tikėjęsis.

"Tai yra didelė mūsų tvarkaraščio dalis, turnyras, kuriame klubui labai svarbu pasiekti gerą rezultatą ir motyvaciją visai žiemai, kad tinkamai pasiruoštume sezonui. Kiekvienais metais visi susikoncentruoja tam turnyrui, susiplanuoja darbus ir šeimos reikalus, kad galėtų išvykti. Aišku, prieš daug metų Kauno komanda buvo A grupėje, aukštesniame lygyje, bet visada mūsų tikslas yra laimėti, – sakė treneris. – Kai išgirdau šią žinią, pagalvojau, kad man tai nebuvo staigmena. Tai geras sprendimas. Kiekviena šalis yra atsakinga už savo žmones ir federacijos turi labai rimtai į tai žiūrėti. Kaip gali vykti čempionatas, kai dabar Italijoje, Anglijoje ar Ispanijoje dar tęsiasi didžiulė krizė. Po dešimt metų žiūrėsime atgal ir nesijausime taip blogai, kad vienais metais turnyras neįvyko, bet dabar skauda ir gaila."

Štabe – daugiau amerikiečių

COVID-19 sugriovė ne tik kruopščiai dėliotus "Lituanicos" klubo planus, bet ir Lietuvos rinktinės dėlionę, kuri prasidėjo dar sausio mėnesį. Tiesa, su CEB žinia apie klubinio sezono pasikeitimus atskriejo naujiena ir apie Europos čempionato B diviziono turnyrą, kuris dėl koronaviruso protrūkio iš liepos perkeliamas į rugsėjį ar spalį.

"Nuo sausio vyko mūsų treniruotės. Kas antrą savaitę vyko bendros treniruotės, be to, kiekvienas turėjo asmeninį pasiruošimo planą. Buvo kalbama su kiekvienu žaidėju, koks jo tikslas ir kokia yra jo vieta komandoje. Tad pasirengimu buvau patenkintas. Taip pat įsiterpė ir sėkmingai Lietuvoje vykusios beisbolo-5 pirmenybės. Tai mus motyvuoja gerai pasirodyti vasarą", – dėstė pašnekovas.

Pasak jo, rinktinė planavo kovo mėnesį keletui savaičių išvykti į Japoniją ir ten žaisti draugiškas rungtynes. Tai neįvyko, tad dabar lieka laukti konkretesnių nukėlimo datų ir iš naujo suplanuoti pasirengimo eigą.

Čempionato perkėlimas į rudenį, pasak vyriausiojo rinktinės trenerio, gali šiek tiek pakeisti užsienyje rungtyniaujančių žaidėjų galimybes atvykti į nacionalinę komandą.

Lietuvos rinktinė planavo išvykti į Japoniją, tačiau šias repeticijas teko atidėti.

"Koregavimas reiškia, kad Lietuvos čempionatas bus dar svarbesnis ir per tas savaites, kai žaisime rungtynes, bus svarbu gerai jas išnaudoti. Dėl legionierių šis virusas taip pat daro įtaką. Amerikoje taip pat turime tris lietuvius, iš kurių du žaidžia universitetuose, o vienas – gimnazijų čempionate. Jų sezonai irgi sustoja, bet žinau, kad jie stipriai sportuoja. Kol kas jie visi dar yra Amerikoje", – sakė W.Gordonas.

Pasak jo, tai, kad čempionatas vyks rugsėjį, yra gerai, nes lietuviai turės daugiau laiko pasiruošti. Amerikietis prasitarė, kad rinktinėje turėtų darbuotis ir dar du ar trys jo tėvynainiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių