Quantcast

Dėl Lietuvos regbio taurės kovos aštuonios komandos

  • Teksto dydis:

Po ilgos, dėl karantino trukusios pertraukos, kovas aikštėse atnaujina Lietuvos regbininkai. Pirmosios šio sezono varžybos vyks savaitgalį Marijampolėje. Dėl Lietuvos regbio federacijos Didžiosios ir Mažosios taurės kovos aštuonios komandos.

„Po ilgos pertraukos pakeitėme varžybų formatą. Šiais metais dėl Lietuvos taurės kovas pradės visos komandos ir jų neskirstėme pagal pajėgumą. Komandos aikštėje pačios išsiaiškins, kuri yra stipresnė ir tęs kovas dėl Didžiosios ir Mažosios taurės. Laukia įnirtingos kovos, nes kiekvienos rungtynės bus lemiamos“, – sakė Lietuvos regbio federacijos (LRF) prezidentas Irmantas Kukulskis.

Marijampolės manieže vyks pirmi du „LRF Sovli taurės“ varžybų etapai. Šeštadienį kovas pradės „Šiauliai“ su Vilniaus „Geležiniu vilku“, o Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ susitiks su Klaipėdos „Kovas-Transaulita-Plungės Perkūnas“ ekipa. Sekmadienį į aikštę išbėgs Šiaulių „Citma-Kalvis-Jupoja“ ir Vilniaus „VRA-Tomosta“ bei dvi Šiaulių komandos „Baltrex-Šiauliai“ ir „Baltrex dubleriai“.

Kelialapiai į Didžiosios taurės finalą atiteks etapų nugalėtojams. Finale pralaimėjusios komandos žais dėl 3 vietos. Pirmose rungtynėse pralaimėjusios ekipos tęs kovą dėl Mažosios taurės. Finalinis etapas, kuriame paaiškės taurių laimėtojai, numatytas balandžio mėnesį Šiauliuose arba Klaipėdoje.

„Šiuo laikotarpiu kiekvienos rungtynės mums labai svarbios, nes dėl pandemijos ne visas suplanuotas varžybas pavyksta suorganizuoti. Regbininkams labai svarbu po ilgokos pertraukos vėl pajausti varžybų ritmą ir įgauti patirties. Taurės varžybose regbininkai kovos ne tik dėl titulų, bet ir dėl vietos nacionalinėje Lietuvos rinktinėje. Lietuvos regbio-7 rinktinės šiais metais laukia kovos su stipriausiomis žemyno komandomis Europos čempionate, į kurį sugrįžome po ketverių metų pertraukos“, – teigė I.Kukulskis.

Praėjusiais metais dėl pandemijos ir įvesto karantino, LRF Didžiosios taurės nepavyko surengti. Mažąją taurę iškovojo Vilniaus „VRA-Tomosta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių