Quantcast

Dėl koronaviruso olimpinės ugnies uždegimo ceremonija Graikijoje vyks be žiūrovų

Olimpinės ugnies uždegimo ir perdavimo ceremonija Olimpijoje vyks be žiūrovų dėl koronaviruso plitimo grėsmės.

Tai pirmadienį pranešė Graikijos nacionalinio olimpinio komiteto spaudos tarnyba.

Kovo 12 d. numatytoje ceremonijoje dalyvaus apie 100 žmonių. Į ją nebus įleisti ir žurnalistai.

„Olimpinės ugnies uždegimo ceremonija vyks be žiūrovų, joje dalyvaus tik 100 žmonių, akredituotų Tarptautinio olimpinio komiteto ir Tokijo olimpinių žaidynių organizacinio komiteto, - sakoma pranešime. – Mes raginame miestų, per kuriuos bus nešama olimpinė ugnis, merus laikytis Sveikatos apsaugos ministerijos ir Nacionalinės visuomenės sveikatos organizacijos nurodymų“.

Anksčiau buvo pranešta, kad renginys vyks pagal planą, bet bus imtasi atsargumo priemonių. Pavyzdžiui, bus atšaukti priėmimai ceremonijos svečiams, sumažintas akreditacijų skaičius, o ugnies uždegimo generalinė repeticija vyks be žiūrovų.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės turėtų vykti liepos 24-rugpjūčio 9 dienomis.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip šimte šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80,7 tūkstančio užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 3,1 tūkstančio infekuotųjų jau mirė.

Pasaulyje užsikrėtusiųjų skaičius viršijo 100 tūkstančių, daugiau kaip 3,8 tūkstančio žmonių mirė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių