Quantcast

Dėl halės — klubų ginčas

Už Kauno sporto halės nuomą „Žalgiris“ moka kelis kartus brangiau nei kita miesto ekipa „Aisčiai-Atletas“, tačiau Eurolygos rungtynių išvakarėse žalgiriečiai galėjo likti be vakarinės treniruotės.

Už Kauno sporto halės nuomą „Žalgiris“ moka kelis kartus brangiau nei kita miesto ekipa „Aisčiai-Atletas“, tačiau Eurolygos rungtynių išvakarėse žalgiriečiai galėjo likti be vakarinės treniruotės.

Trikdė nežinomybė

Vakar tik vėlyvą popietę paaiškėjo, kad „Žalgiris“ ir jo varžovas Eurolygos varžybose Sopoto „Prokom Trefl“ šiandien Sporto halėje galės surengti visavertes treniruotes. Grėsmė, kad jos gali neįvykti, kilo vakar, kai paaiškėjo, jog sporto halės vadovai areną išnuomojo abiem Kauno komandoms.

Šiandien pusę septynių vakaro čia turėjo vykti Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynės tarp „Aisčių-Atleto“ ir Panevėžio „Techaso“ ekipų. Vakare halėje turėjo treniruotis ir Eurolygos klubai. Pagal ULEB Eurolygos reglamentą, svečiams šeimininkų komanda privalo sudaryti sąlygas treniruotei ne mažiau nei 24 valandos iki rungtynių pradžios. Varžybos rytoj vyks 20 valandą 15 minučių.

Kilus konfliktui tarp abiejų Kauno klubų ir įsikišus žiniasklaidai, vakar vakare „Aisčiai-Atletas“, sutikus BBL direktoratui, nutarė mačą su Panevėžio ekipa žaisti Arvydo Sabonio krepšinio mokykloje.

Pasiūlė treniruotis naktį

ULEB Eurolygos rungtynėms Kauno „Žalgiris“ areną privalo išsinuomoti dviem dienoms.

„Netikėtai paaiškėjo, kad tuo metu, kai komandai reikės treniruotis, Sporto halėje žais „Aisčiai-Atletas“, - sakė „Žalgirio“ klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas. – Vakarinė treniruotė „Žalgiriui“ pasiūlyta nuo 14 iki 17 valandos, nors paprastai rytinė ekipos treniruotė baigiasi apie 13 valandą.“

Jei šis laikas komandai netinka, S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Vytas Snarskis žalgiriečiams treniruotis pasiūlė tarp 22 valandos 30 minučių ir pusės pirmos nakties.

G.Navikauskas sakė, kad BBL administracija sutiktų keliomis valandomis paankstinti „Aisčių-Atleto“ varžybas, bet kauniečių klubas esą atsisako žaisti anksčiau. Šio klubo direktorius Mindaugas Puidokas tai neigė: „Nesame „Žalgirio“ priešai ir pasistengėme padaryti viską, kad ši komanda galėtų gerai pasirengti Eurolygos rungtynėms. Todėl sutikome žaisti kitur.“

„Aisčių-Atleto“ dvikova su „Techasu“ vyks numatytu laiku - 18 valandą 30 minučių, tik ne halėje, o A.Sabonio mokyklos salėje (Pašilės gatvėje 39A).

Grėstų tūkstantinės baudos

„Sporto centro administracijos pasiūlytas treniruočių grafikas mums buvo visiškai nepriimtinas, - aiškino G.Navikauskas. – Jei Sopoto komanda šiandien būtų negalėjusi treniruotis 20 valandą 15 minučių, ji turėtų teisę apskųsti „Žalgirį“ ULEB vadovybei ir klubui būtų galima be žaidimo įskaityti pralaimėjimą.“

Pasak G.Navikausko, vėliau grėstų ir iki 30 tūkstančių eurų bauda.

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius V.Snarskis kilusius ginčus pavadino nesusikalbėjimu tarp „Žalgirio“ ir „Aisčių-Atleto“ klubų.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynės sporto halėje „Žalgiriui“ kainuoja 6500 litų, o BBL varžybos - tūkstančiu litų brangiau. „Aisčiai-Atletas“ už sporto halės nuomą LKL varžyboms pakloja 2500 litų. Eurolygos varžyboms išsinuomoti halę dviem dienoms „Žalgiriui“ kainuoja 15 tūkstančių litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

auksinis kardas

auksinis kardas portretas
tik nejuokinkit. teko buti jo vestuvese, tiesa pirmose apie kurias jus nutyli. Siuliuose. Paklauskite jo.

kiki

kiki portretas
tos vestuves aiku jo nuomone nieko nereiske. Po to jis padirbo ivaziavimo i JAV dokumentus ir "kaip lietuviams buvo iprasta" "tepe slides"

Benedikta

Benedikta portretas
Na pagal bruozus vyrukas yra aristikratiskos isvaizdos, ko nepasakysi apie mergaiciuke.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių