Quantcast

Per Dakaro ralį susižalojęs olandų motociklininkas E. Straveris mirė

  • Teksto dydis:

Olandų motociklininkas Edwinas Straveris (Edvinas Straveris), sunkiai susižalojęs per šių metų Dakaro ralio priešpaskutinį etapą, mirė ligoninėje, penktadienį patvirtino jo žmona.

48 metų lenktynininkas iš Reisweiko pietų Nyderlanduose sausio 16-ąją pagriuvo važiuodamas motociklu „KTM 450“ gana nedideliu greičiu, bet susilaužė stuburą.

„Edwinas mirė anksti penktadienį ryte, apsuptas mylimų žmonių“, – naujienų agentūrai AFP sakė jo žmona Anja den Hollander (Ania Holander).

Šiuo metu šeima organizuoja jo laidotuves, pridūrė ji.

E. Straveris trečiąkart dalyvavo Dakaro ralyje, neturėdamas pagalbininkų komandos. Avarija įvyko 11-uoju lenktynių etapu Saudo Arabijos pietryčiuose.

„Jam lūžo viršutinė stuburo dalis; jo širdis neplakė 10 minučių“, – sakoma E. Straverio būklę stebėjusio olandų ralio entuziastų tinklalapio www.rallymaniacs.com pranešime.

Po gaivinimo procedūros lenktynininkas buvo sraigtasparniu išskraidintas į ligoninę Rijade.

„Ten tapo aišku, kad sąmonės jis neatgaus“, – nurodė tinklalapis.

Trečiadienį E. Straveris buvo parskraidintas į Nyderlandus, „kur buvo dar kartą patvirtinta, kad jo smegenys per smarkiai pažeistos“.

„Tuomet kvėpavimo [palaikymo sistema] buvo išjungta, pasitarus su šeima“, – nurodoma pranešime.

E. Straveris gimė 1971 metais automobilių sporto entuziastų šeimoje. Jo tėvas Antonas buvo kelių ralio lenktynininkas.

42-ąsias Dakaro ralio lenktynes, organizuotas Saudo Arabijos, jau anksčiau aptemdė portugalų motociklininko Paulo Goncalveso (Paulu Gonsalveso) žūtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pragaras

Pragaras portretas
Iš šono gražu stebėt lenktynes, bet jos gali buti pragariškos, nežinai ar gyvas gryši iš Dakaro. Užuojauta žuvusiems Dakaro ralyje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių