Quantcast

Dakaro pulsas: atskleista tikroji maratoninio greičio ruožo atšaukimo priežastis

  • Teksto dydis:

Dakare šiandien išaušęs daug žadėjęs maratoninis greičio ruožas baigėsi kiek netikėtai. Dalyviams įveikus 345 kilometrus organizatoriai priėmė sprendimą lenktynes trumpam sustabdyti, o vėliau greičio ruožą visai atšaukė kaip pradžioje skelbta, dėl gresiančios smėlio audros.

Daug vilčių į maratono dieną dėję Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis šiandien startavo iš sau įprastos 25-tos pozicijos ir organizatorių numatytą finišą pasiekė 20-toje vietoje. Savo socialinėje paskyroje „Kreda“ komandos pilotas Antanas Juknevičius vėliau informavo, jog greičio ruožas atšauktas ne dėl prastų oro sąlygų.

„Po neutralizacijos atvykę į antrą greičio ruožo dalį buvome informuoti, kad greičio ruožas yra atšauktas, nes pirmojoje jo dalyje įvyko labai daug incidentų. Supratę, jog neturi pakankamai resursų užtikrinti trasos saugumą organizatoriai neturi pakankamai. Dėl rytojaus tikslios informacijos dar neturime, visi pilotai laukia, kol sužinos ką nors daugiau“ – tiesiai iš trasos informavo „Kreda“ komandos lenktynininkai

Šią naktį visi Dakaro dalyviai praleis izoliuotame biuvake Shubaytah mieste, kur kartu nakvos vienoje palapinėje ir patys rūpinsis savo automobilių priežiūra. Komandų technikai bei media atstovai į uždarą teritoriją nebus įleidžiami.


Šiame straipsnyje: DakarasKREDA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių