Quantcast

D. Šaluga: mėgėjų boksas linksta į profesionalumą

  • Teksto dydis:

Tarptautinė bokso mėgėjų asociacija (AIBA) trečią kartą prezidentu išrinko dr. Ching-Kuo Wu. Ką tik pasibaigus 2014 m. AIBA kongresui tarptautinio olimpinio komiteto nario dr. C-K. Wu išrinkimui susirinkę atstovai ne tik neprieštaravo, bet ir po jo pergalės atsistoję plojo.

"Šis momentas man yra labai jaudinantis. Jūs visi palaikėte mano kandidatūrą. Įkvėptas pasitikėjimu savimi ir jūsų tikėjimu manimi aš ištesėsiu pažadus, kuriuos esu davęs. Jūs žinote, kad pažadus visada tęsiu, - po pergalės rinkimuose kalbėjo Vh-K. Wu. - Prieš aštuonerius metus pažadėjau, kad įvykdysiu tam tikras reformas ir jas įvykdžiau. Kitiems ketveriems metams taip pat yra labai daug darbo. Mes pastatėme pamatus, tačiau kaip architektas galiu pasakyti, kad tvirtai struktūrai dar reikia pastatyti nemažai sluoksnių. Nekantrauju pamatyti, kaip atrodys viso to darbo vaisius po ketverių metų. Drąsiai pareiškiu, kad "neįmanoma" mūsų žodyne neegzistuoja, ir mes darysime viską, kad boksas grįžtų į aukso amžių."

AIBA vadovas taip pat išdėstė pagrindinius ketverių metų laikotarpio prioritetus:

- Pasirūpinti, jog daugiau moterų užimtų svarbias valdančiųjų pozicijas bokso pasaulyje;
- Įsteigti ties boksu orientuotą organizaciją, atveriant duris boksininkams užimti svarbias valdančiųjų pozicijas;
- Tęsti Pasaulio bokso turnyro (World Series of Boxing) egzistavimą ir AIBA profesionalų bokso (APB) varžybas, tuo pačiu didinant jų komercinę vertę;
- Investuoti svarbiausių ir pelningiausių renginių pelną į jaunos kartos boksininkų tobulėjimą, fondo lėšas paskirstant bokso šaknims visame pasaulyje.
  

Kongrese dalyvavo ir Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga, kuris sutiko pasidalinti mintimis apie suvažiavimo rezultatus.

"AIBA prezidentas be konkurencijos buvo perrinktas tas pats, nes nebuvo kito kandidato. Tai byloja, kad ypatingai pasaulinio mėgėjų bokso tendencijos nesikeis, kaip ir buvo pastaruosius ketverius metus. O tai reiškia, kad mėgėjų boksas linksta į profesionalų. Tą teiginį patvirtina pusiau profesionalios AIBA lygos kaip WSB ir APB. Tokioje lygoje kaip APB, jos franšizę įpirkti gali tik labai turtingų šalių bokso federacijos. Iš 197 nacionalinių federacijų ją įsigijo tik tokios šalys kaip Kazachstanas, Azerbaidžanas, Ukraina, Rusija ir pan. Kitos valstybės lieka nuošalyje, - mintimis dalijosi D.Šaluga. - Tokia situacija, kokia yra dabar su mėgėjų boksu bent jau Lietuvoje ir daugelyje pasaulio šalių, tęstis toliau negali. Įvairios pasaulio profesionalaus bokso federacijos mėgėjų boksą gerokai lenkia populiarumu, boksininkų uždarbiais, reklaminiais biudžetais, o mėgėjų boksas dauguma atvejų laikosi tik vardan valstybinio finansavimo. Kažkokius pakeitimus daryti tikrai reikėjo, todėl reikia tikėtis, kad pakeitimai, kuriuos daro AIBA bus teigiami ir padės nacionalinėms federacijoms suformuoti mėgėjų boksą kaip prekę ir parduoti jį žiūrovams bei reklamos davėjams.

Pasak Lietuvos bokso federacijos prezidento, šalies bokso santykiai su AIBA yra pakankamai geri.

"Šie santykiai tik gerės, kadangi tiek viena, tiek kita pusės yra suinteresuotos bendravimu ir bendradarbiavimu. Lietuvos federacija yra suinteresuota gauti kiek įmanoma daugiau paramos iš pasaulio mėgėjų asociacijos, keliant teisėjų ir trenerių kvalifikaciją bei plėtojant Lietuvos boksą. Kuo daugiau Lietuvos boksininkų reikia išleisti boksuotis WSB lygoje, kad boksininkai galėtų užsidirbti iš savo sporto ir be abejo susitikti su kuo daugiau stiprių sportininkų iš viso pasaulio. Tokiu būdu, mūsų šalies kovotojai taps labiau konkurencingi, stipresni, siekdami rezultatų ne tik Lietuvos, bet ir Europos bei pasaulio čempionatuose, tarptautiniuose turnyruose", - teigė D.Šaluga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EU bohing champion Vidas

EU bohing champion Vidas portretas
Tokioje Lygoje kaip APB, jos franšizę įpirkti gali Lietuvos bokso federacija, bet su AIBA yra pakankamai blogi Rysiai Lietuvos seimo sporto ir kulturos komitete... Skaitykite daugiau: http://kauno.diena.lt/naujienos/sport
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių