Quantcast

Plaukikas D. Rapšys – diskvalifikuotas (papildyta komentaru)

  • Teksto dydis:

Lietuvis Danas Rapšys finišavo pirmas Pietų Korėjoje vykstančio pasaulio plaukimo čempionato 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungties finale, bet po varžybų mūsiškis buvo diskvalifikuotas.

Pranešama, kad lietuvis buvo diskvalifikuotas už priešlaikinį startą. D. Rapšys prieš pat startą kiek sujudėjo ir tai nepraslydo pro teisėjų akis.

Lietuvio laikas po finišo buvo 1 min. 44,69 sek. Tai 0,43 sek. geresnis rezultatas nei Lietuvos rekordas.

Po lietuvio diskvalifikacijos pasaulio čempionu tapo kinas Sun Yangas (1.44.93). Antrąją vietą užėmė japonas Katsuhiro Matsumoto (1.45,22), trečiąją - rusas Martinas Maliutinas (1.45,63).

D. Rapšys atrankoje (66 dalyviai) buvo devintas (1.46,60), o pusfinalyje - trečias (1.45,44).

24-erių metų D. Rapšys Pietų Korėjoje užėmė ketvirtąją vietą 400 m laisvuoju stiliumi rungtyje, o ketvirtadienį startuos 200 m plaukimo nugara rungtyje.

"Apmaudu. Daug dirbau vardan šio starto, turėjau labai daug paaukoti ir padaryti, kad pasiekčiau tai, ką turėjau pasiekti. Tikriausiai sujudėjo koja prieš startą. Šis veiksmas jokiu būdu nesuteikė pranašumo prieš kitus sportininkus, aš neįšokau per anksti, tiesiog tikriausiai sujudėjo koja, o tai draudžiama.

Džiaugiuosi pasiekęs geriausią sezono rezultatą pasaulyje. Džiaugiuosi, jog turėjau galimybę kovoti su tokiais varžovais tokio rango varžybose. Kovojau su savimi, ir tai man pavyko.

Džiaugiuosi, jog labai daug žmonių po finišo priėjo ir pasakė: "you are the real champion" (tu esi tikrasis čempionas). Tie žodžiai man daug ką reiškia. Aš dar grįšiu, stipresnis. Pažadu", – po pasirodymo savo socialinio tinklo "Instagram" paskyroje apmaudą liejo D. Rapšys.


Šiame straipsnyje: Danas Rapšysplaukimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepatogus

Nepatogus portretas
Na ir ką,kiniečių dopingo karalius džiaugiasi,bet juk Danas jį aplenkė ir tas mažytis kojos judėsiukas, jam jokio pranašumo nedavė.Manau ir čia yra žiūrima į piniginės dydį.

Rapolas

Rapolas portretas
Aferos sporte? Nesitikejome is cempionato organizatoriu tokio akibroksto... Vai vai vai.

fck the system

fck the system portretas
Tu pirmas! Tegul jie niuchina slepa..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių