Quantcast

D. Lobačevskė: moterys maratonininkės dabar gerbiamos

Šį antradienį kino teatruose pasirodo naujas dokumentinis filmas „Už laisvę bėgti“, kuriame pasakojama modernaus bėgimo istorija. „Tai filmas apie laisvę, apie kiekvieno žmogaus laisvę būti savimi. Bėgimas gali išlaisvinti, pasiekti tam tikrus tikslus. Filmas kalba apie nepatogias ir svarbias temas, tarp jų – apie moterų teises“, – pristato festivalio „Kino pavasaris“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

„Moterys maratonininkės nebėra diskriminuojamos, esame gerbiamos. Pati pradėjau sportuoti prieš 20 metų – tada jaučiau diskomfortą, nes iš manęs šaipydavosi, kai išbėgdavau sportuoti“, – prisiminė tituluota maratonininkė Diana Lobačevskė.

Anksčiau maratonininkus laikydavo kone iškrypėliais, bet dabar kiekvienas žmogus, prabėgantis mieste, kelia pasididžiavimą ir pasigėrėjimą. Filmo kūrėjai tikisi, kad filmas įkvėps pasinerti į sportą.

Kiekvienas maratonas D. Lobačevskei yra naujas iššūkis. Jei esi prastai pasiruošęs, distanciją įveikti sunkiau ir tai yra savotiška kova su savimi, teigia Rio olimpiadoje užėmusi 17-ą vietą, o Meksikoje maratoną laimėjusi sportininkė.

Daugiau apie būsimą filmą – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių