Quantcast

D. Labanausko pasaka tęsiasi – PČ ketvirtfinalyje iššūkį mes smiginio karaliui

  • Teksto dydis:

Istorinis lietuvio Dariaus Labanausko žygis Londone vykstančiame PDC smiginio pasaulio čempionate tęsiasi.

Vos 82-ą vietą reitinge užimantis sportininkas aštuntfinalyje 4:2 patiesė britą Steve'ą Beatoną (PDC-25) ir pateko tarp aštuonių stipriausių pasaulio smiginio žaidėjų.

D.Labanauskas ir toliau keičia Lietuvos smiginio istoriją. Praėjusį savaitgalį lietuvis pirmą kartą šalies istorijoje prasibrovė į pasaulio čempionato aštuntfinalį, o dabar – ir į ketvirtfinalį.

43-ejų D.Labanauskas pirmasis iškovojo teisę pradėti susitikimą, o tai ypatingai pasitarnavo pirmajame sete, kuriame visus penkis leg'us laimėjo žaidėjas, turėdavęs pirmuosius metimus. Darius triumfavo 3:2.

Penktajame leg'e Darius "uždarė" paskutinėmis trejomis strėlytėmis "uždarė" net 114 taškų.

Patyręs 55-erių S.Beatonas mačo pradžioje neatlaikė mūsų tautiečio spaudimo ir antrajame sete atsilikinėjo 0:2, tačiau galiausiai pajuto žaidimo ritmą ir inicijavęs sugrįžimą laimėjo jį 3:2 bei išlygino rezultatą.

Po tokio veterano sugrįžimo į mačą aktyviai įsijungė ir Londono publika, savo simpatijas reiškusi vietiniam sportininkui.

Tačiau trečioje partijoje Darius ir vėl pasinaudojo pirmųjų metimų pranašumu – jis laimėjo pirmą ir trečią leg'us, o tašką šiame sete padėjo laimėdamas lemiamą ketvirtąjį leg'ą.

Mačas ir toliau klostėsi dėsningai – ketvirtą setą laimėjo S.Beatonas (3:0), tačiau tai buvo paskutinė brito pergalė šiame pasaulio čempionate.

Tikrą pirtį savo varžovui užkūręs D.Labanauskas penktąjį setą laimėjo 3:0, o galutinį šeštąjį – 3:1.

Nors maksimalų 180 taškų skaičių trijų strėlyčių kombinacijoje S.Beatonas pasiekė septynis kartus, o lietuvis - tik tris, D.Labanausko bendras vidurkis buvo aukštesnis - 94,25 prieš 90,44.

Ketvirtfinalyje D.Labanausko lauks stipriausias planetos žaidėjas – Nyderlandų atstovas Michaelas van Gerwenas (PDC-25). 30-metis yra triskart pasaulio čempionas (gina praėjusių metų titulą), taip pat du kartus laimėjo didelį World Matchplay turnyrą.

D.Labanauskas jau užsitikrino daugiau nei 58 tūkstančius eurų.

Bendrą PDC pasaulio smiginio čempionato prizinį fondą sudaro 2,93 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Britas

Britas portretas
gyresi:tai mano laiptelis zengt tolyn,bet neperzenge,ziuresim ka sakys "geriausias",turbut dabar patyles,sakys kai laimes,bet gal laimes ? Sekmes Dariui ir taiklios rankos !

Tomas

Tomas portretas
Šaunuolis sėkmės !!!!!!!

Kns

Kns portretas
Saunuolis! Sekmes!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių