Quantcast

D. Labanauskas po istorinio žaidimo: tai geriausias mano sezonas

  • Teksto dydis:

Garliaviškis Darius Labanauskas iš PDC Pasaulio čempionato, vykusio Londono „Alexandra Palace“ arenoje, grįžo su istoriniu pasiekimu, nors nusileido jau pirmajam varžovui.

Idealus žaidimas

Lietuvis vieną legų laimėjo vos devyniomis strėlėmis. Tai – idealus žaidimas, nes greičiau surinkti 501 tašką neįmanoma net teoriškai. Aukščiausia PDC Pasaulio čempionate pasiekta vieta – penkta. Iki jos jam pavyko prasibrauti prieš dvejus metus. Tačiau uždarymas devinta strėle pranoksta šį pasiekimą. Beje, čempionato ketvirtfinalyje prieš dvejus metus jis buvo sumetęs septynis idealius metimus, kai aštuntoji per plauką nepakluso jo norams.

Darius Labanauskas/Asmeninio archyvo nuotr.

Idealų žaidimą PDC Pasaulio čempionate, organizuojamame jau dvidešimt metų, iki šiol buvo pademonstravę vos 11 žaidėjų. Tai skambiausias garliaviškio šių metų akcentas. Šį pasiekimą tiesiogiai stebėjo milijonai smiginio gerbėjų visame pasaulyje.

Pasaulio čempionate vietą išsikovoję žaidėjai ant scenos lipa tik pergalės, tačiau D. Labanauskas sako, kad uždarymo 9 strėle nekeistų į patekimą į antrą ratą. Įspūdingų epizodų nepakako ir jis pirmame rate rezultatu setais 1:3 nusileido belgui Mike’u De Deckeriui ir turėjo pasitraukti iš kovos dėl pasaulio čempiono vardo bei milžiniško piniginio fondo dalybų (2,5 mln. svarų).

Dvyliktas pasaulyje

„Jeigu šis Pasaulio čempionatas man būtų buvęs paskutinis, tada turbūt rinkčiausi pergalę, jeigu būtų toks pasirinkimas. Bet jeigu yra galimybių čempionate vėl žaisti, tada neabejotinai geresnis variantas uždaryti devinta strėle, net ir iškrentant po pirmo etapo. Pasaulio čempionate įveikusiųjų pirmąjį, antrąjį ratą yra daugybė. Devintą strėlę čempionate turi tik dvylika žmonių, skaičiuojant jau ir mane“, – kalbėjo D. Labanauskas, visiems dėkodamas už palaikymą.

Net ir PDC pasaulio čempionų yra dvigubai daugiau nei čempionate sužaidusiųjų idealų žaidimą. To padaryti nepavykę net ir smiginio legendai Philui Taylorui, aštuonis kartus iš eilės iškovojusiam pasaulio čempiono titulą, prie taikinio karaliavusiam kelis dešimtmečius. Beje, šeši žaidėjai, sužaidę idealų legą, tą mačą laimėjo, kiti šeši pralaimėjo.

„Pralaimėti su devinta strėle ir be jos...“ – dar kitus pasirinkimo variantus juokdamasis įvardijo D. Labanauskas. Laimėjimas pirmame etape jam nebuvo gyvybiškai svarbus. Jis užsitikrinęs vietą PDC ir kitiems metams. Tačiau pergalės būtų atnešę reitingo taškų, kurie reiškia patekimą į svarbiausius metų turnyrus ir geresnę startinę vietą juose.

Geriausias sezonas

Šiuos metus D. Labanauskas įvardijo geriausiu savo sezonu. „Buvau per vieną strėlę nuo PDC Top 32 reitingo vietos. Pavyko debiutuoti “Grand Prix” turnyre. Poroje su Mindaugu Barausku turėjom gerą kovą Pasaulio taurėje. Sezonas tikrai geras, nors metai buvo pandeminiai, sudėtingos kelionės, testavimosi procedūros, daug laukimo“, – metus apibendrino D. Labanauskas.

Pasaulio taurėje, kur rungėsi šalių dvejetai, lietuviai tik po lemiamo lego nusileido daugkartiniams šio turnyro laimėtojams Velso duetui.

Devynių strėlių mačą D.Labanauskas pradėjo metimu į trigubą 20 sektorių bei dviem metimais į trigubą 19, surinkdamas 174 tšk. Po to – trys strėlės po 60 tšk. Likusius 147 tšk. Į jo sąskaitą atkeliavo pataikant trigubą 20, trigubą 17 ir dvigubą 18 sektorių. „Nieko negalvojau, tik prieš taikydamas paskutinę strėlę – į dvigubą sektorių – perskaičiavau, ar tikrai liko 36 taškai. Po to jau buvo emocijų. Devinta strėlė man – naujas dalykas. Pagalvojau, ačiū Dievui, kad pertrauka“, – pasakojo garliaviškis.

Jo favoritai Pasaulio čempionate nesikeičia: Michaelas van Gerwenas, Gerwynas Price’as, Peteris Wrightas,

Kalbėdamas apie kitus metus jis sakė besitikįs, kad nebus dar daugiau testavimo, nes pailgėjusios išvykos ir rezultatų laukimas, trunkantis ir iki pusantros paros, nepadeda žaidimo kokybei. 

Tikslas kitiems metams – papulti į turnyrą, kuriame dar nėkart nežaidė – į „Grand Slam“, sudalyvauti Pasaulio čempionate ir kituose svarbiausiuose metų turnyruose, laimėti nors vieną turnyrą ar turnyrinį etapą, išlaikyti dabartinį žaidimo lygį arba net ir pagerinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
babkiu iš valdžios niekada negaus , nebent fliaška nuo sauliaus ...

Dariaus fanas

Dariaus fanas portretas
Malacius dariuk taip ir toliau, nors tu vienas lietuvis pamėtai strelytes. Good boy. Respect

Buvies Lietuvis

Buvies Lietuvis  portretas
Jega tik i preki raike mesti ir daugiau tasku.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių