Quantcast

D. Kasparaitis debiutuos Lietuvos ledo ritulio pirmenybių rungtynėse

  • Teksto dydis:

Elektrėnuose gimęs ir net keturiolika sezonų stipriausioje pasaulio ledo ritulio Šiaurės Amerikos Nacionalinėje (NHL) lygoje 863 rungtynes sužaidęs Darius Kasparaitis sugrįžta ant ledo.

Vienintelis Lietuvos ledo ritulininkas, iškovojęs aukso medalį olimpinėse žaidynėse vasario 1-ą dieną apsivilks Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NLRL) rungtyniaujančios Vilniaus "Hockey Punks" komandos marškinėlius bei Elektrėnų ledo rūmuose iščiuoš į aikštę rungtynėse su praėjusio sezono NLRL čempionais - Elektrėnų "Lokių-Poseidono" komanda.

Pasak sportas.lt svetainės, "Hockey Punks" ekipoje taip pat rungtyniauja žinomi muzikos pasaulio žmonės Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Andrius Glušakovas Pushazas, o komandą treniruoja ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas Šarūnas Kuliešius, kuris kartu su dar dviem rinktinės žaidėjais Martynu Šliku ir Mindaugu Kieru prieš keletą metų įkūrė "Hockey Punks" klubą.

"Kaip žinia, mūsų klubo žaidėjai ant "Akropolio" ledo treniruojasi ištisus metus, netgi ir vasarą. Būtent tuomet legendinis ledo ritulininkas mus aplankė ir kelis kartus treniravosi kartu. Jam pasiūliau sužaisti už mus ir oficialiose varžybose, Darius sutiko. Tačiau net ir tuomet netikėjau, kad tai įvyks", - sakė "Hockey Punks" treneris Š.Kuliešius. "Kuomet vis dėlto paaiškėjo, kad tokia galimybė visai reali, su varžovų komandos vadovais nusprendėme, kad žaisti reikia Elektrėnuose, nors rungtynės buvo numatytos namuose pas mus Vilniuje. Juk Darius elektrėnietis, be to ir Elektrėnų ledo rūmai po renovacijos yra tikrai maloni vieta rungtyniauti. Tikiuosi, kad į šias rungtynes gausiai susirinks ne tik elektrėniškiai, bet ir visos Lietuvos sporto mėgėjai".

"Hockey Punks" komandos kapitonas Gabrielius Liaudanskas-Svaras pažymėjo, kad šios rungtynės bus išskirtinės visam Lietuvos ledo rituliui.

"Dariaus dalyvavimas varžybose yra iškirtinis tiek mūsų komandai, tiek apskritai visam Lietuvos ledo rituliui. Net jei nesidomėčiau ledo rituliu, vasario 1 dieną važiuočiau į Elektrėnus, kad galėčiau pamatyti gyvai žaidžiančią legendą. Savo dalyvavimu jis ne tik populiarina ledo ritulį, bet ir įkvepia visą ledo ritulio bendruomenę. Didelis ačiū jam už tai ir noriu pažymėti, kad man garbė bus žaisti vienoje komandoje".

Vienas "Lokių-Poseidono" vadovų, praeityje ilgametis nacionalinės rinktinės žaidėjas Valdas Škadauskas džiaugėsi pasitaikiusia galimybe rungtyniauti prieš olimpinį čempionatą D.Kasparaitį.

"Darių prisimenu dar jaunystėje raižant Elektrėnų ledą asmeninėse treniruotėse su A.Nikiforovu. Vasario 1 dieną jis žais prieš mūsų Elektrėnų "Poseidono-Lokių" komandą oficialiame Lietuvos čempionate, bet dėl to nesikremtame, o džiaugiamės, kad turėsime garbės žaisti prieš olimpinį čempioną Elektrėnuose! Mūsų vyrai ruošiasi šiam iššūkiui, kuris ne kiekvieną dieną pasitaiko", - sakė V.Škadauskas.

Elektrėnų "Lokių-Poseidono" komandos pagrindą sudaro nemažai buvusių visų amžių Lietuvos ledo ritulio rinktinių žaidėjai. Nors greitis jau ne tas, tačiau meistriškumo praėjusį sezoną šiai komandai užteko - jie tapo NLRL čempinais.

Rytų konferencijoje elektrėniškiai (15 tšk.) šiuo metu užima pirmą vietą, tuo tarpu "Hockey Punks" ekipa turi tiek pat taškų, tačiau sužaidusi vienomis rungtynėmis daugiau rikiuojasi antra. Įdomu tai, kad abejose iki šiol vykusiose šio sezono dvikovose nugalėjo "Pankai" 3:2 ir 6:3.

Pirmą ir galbūt vienintelį kartą Lietuvos ledo ritulio čempionate pasirodysiantis, net 863 rungtynes NHL lygoje sužaidęs, D.Kasparaitis ir visa "Hockey Punks" ekipa kviečia vasario 1-ą dieną ledo ritulio gerbėjus į Elektrėnuose įvyksiančią neeilinę ledo ritulio šventę - tai gali ir nebepasikartoti!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių