Quantcast

Čiuožėjai nori būti tarp finalininkų

Šiandien Ostravoje (Čekija) prasidės Europos dailiojo čiuožimo čempionatas. Tarp 166 dalyvių bus ir Lietuvos atstovų – Kauno žiemos sporto mokyklos "Baltų ainiai" auklėtiniai.

Žingsnis į olimpiadą

Moterų solisčių varžybose jėgas išmėgins 17-metė vilnietė Elžbieta Kropa, porinio čiuožimo – 17-metė kaunietė Goda Butkutė ir iš Sankt Peterburgo kilęs 25-erių rusas Nikita Jermolajevas, ledo šokių – 24-erių amerikietė Taylor Tran ir jos bendraamžis kaunietis Saulius Ambrulevičius.

Pirmoji startuos E.Kropa – atliks trumpąją programą. Šiandien vakare ant "Ostravar arena" ledo taip pat pasirodys G.Butkutė ir N.Jermolajevas, rytoj – T.Tran ir S.Ambrulevičius.

"Mūsų lūkesčiai – patekti tarp finalininkų. Tai būtų geras rezultatas. Šis Europos čempionatas – vienas žingsnių į 2018-ųjų Pjongčango žiemos olimpiadą, todėl visi 33 šalių atstovai pasirengę itin gerai", – sakė Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

Ledo šokėjai – stabilesni

Pernai Bratislavoje (Slovakija) įvykusio Europos čempionato finaluose dalyvavo vilnietė Aleksandra Golovkina (užėmė 16-ą vietą) bei G.Butkutė ir N.Jermolajevas (11-a vieta).

Tąkart nepasisekė T.Tran ir S.Ambrulevičiui – po trumposios programos buvo 25-i ir tarp finalininkų nepateko.

"Šiemet Taylor ir Sauliaus šansai gerokai didesni, mūsų pora – stabilesnė, techniškesnė", – pabrėžė L.Vanagienė.

Porinio čiuožimo favoritai Ostravoje – 2016-ųjų Europos vicečempionai Aliona Savčenko ir Bruno Masottas (Vokietija) bei bronzos medalių laimėtojai rusai Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas (Rusija), daugkartiniai Prancūzijos čempionai Vanessa James ir Morganas Cipres.

Ledo šokių varžybose dėl medalių konkuruos dukart Europos bei pasaulio čempionai Gabriella Papadakis ir Guillaume'as Cizeronas (Prancūzija), 2016-ųjų Europos vicečempionai Anna Cappellini ir Luca Lanotte (Italija), 2013-ųjų pasaulio čempionato bronzos medalių laimėtojai Jekaterina Bobrova ir Dmitrijus Solovjovas (Rusija).

Mintyse – Helsinkis

"Šį Europos čempionatą kelialapiai į olimpines žaidynes nebus dalijami, atranka prasidės per pasaulio čempionatą. Džiugu tai, kad teisę dalyvauti jame jau yra iškovoję Taylor ir Saulius bei Goda ir Nikita, – teigė L.Vanagienė. – Tačiau mūsiškiai, kaip ir jų varžovai, Ostravoje stengsis pasinaudoti galimybe iš naujo patvirtinti savo meistriškumą, pagerinti pozicijas Tarptautinės čiuožimo sąjungos reitingų lentelėse."

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas numatytas kovo 29 – balandžio 2 d. Helsinkyje (Suomija).

"Vietas Pjongčango olimpiadoje iš karto užsitikrins 48 solistai – 24 moterys ir tiek pat vyrų, 19 ledo šokių ir 16 porinio čiuožimo duetų. Paskutiniai bilietai į žaidynes bus išdalyti rugsėjo mėnesį Oberstdorfe, Vokietijoje, tačiau jų jau bus nedaug: solistams teks po šešis, ledo šokių poroms – penki, porinio čiuožimo atstovams – keturi", – papasakojo LČF vadovė.

Čempionams – premijos

Viena ryškiausių Europos čempionato žvaigždžių – 2014 m. Sočio olimpiados ir daugkartinė Senojo žemyno bei pasaulio čempionatų prizininkė Carolina Kostner (Italija), 2016-ųjų pasaulio ir Europos čempionė Jevgenija Medvedeva (Rusija), keturiskart Europos ir dukart pasaulio čempionas Javieras Fernandezas (Ispanija).

Solistų (moterų bei vyrų) ir ledo šokių varžybose dalyvaus Latvijos ir Estijos sportininkai.

1–8 vietas užėmę čiuožėjai papildys savo biudžetus piniginėmis premijomis. Čempionams solistams bus įteikti 20 tūkst. JAV dolerių čekiai, ledo šokėjams ir porinio čiuožimo duetams – 30 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių