Quantcast

Čempionų lygos finalų – istoriniai Lenkijos vyrų ir Italijos moterų triumfai

  • Teksto dydis:

Kendzežyno-Kozlės ZAKSA (Lenkija) klubas pirmą kartą istorijoje triumfavo vyrų tinklinio Čempionų lygoje. Veronoje (Italija) vykusiame turnyro finale ZAKSA tinklininkai 3-1 (25:22, 25:22, 21:25, 28:26) nugalėjo triskart turnyro laimėtoją Trentino „Itas“ (Italija) ekipą.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo Italijos ekipa, kuri pirmavo 5:2, tačiau tuomet Lenkijos ekipa ėmė tiksliau žaisti puolime ir išlygino rezultatą 10:10. Seto pabaigoje lenkai pelnė tris taškus iš eilės ir taip laimėjo setą. Panašiai klostėsi ir antrasis setas. Jį italai pradėjo išsiverždami į priekį 3:0, bet vėliau žaidimas išsilygino, o seto pabaigoje vėl tiksliau žaidė ZAKSA tinklininkai.

Trečiajame sete „Itas“ tinklininkai griebėsi šiaudo ir po keleto sėkmingų epizodų gynyboje išsiveržė į priekį bei sušvelnino bendrą rezultatą. Dramatiškiausias buvo ketvirtasis setas. Lenkijos ekipa iššvaistė keletą progų laimėti mačą, bet galiausiai Lukaszas Kaczmarekas atliko neatremiamą padavimą ir pelnė pergalingą tašką.

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Aleksandras Sliwka, po 15 – minėtas L. Kaczmarekas ir Kamilas Semeniukas. Trentino ekipos žvaigždė Nimiras Abdelis-Azizas surinko 21 tašką.

„Didžiuojuosi savo vyrais. Dar kartą jie parodė geriausią savo versiją. Daugybę kartų šiame sezone mes sužaidėme taip gerai, kaip tik galėjome. Tai leido įveikti daug stiprių varžovų. Eliminavome tris stipriausias pasaulio komandas. Tikėjome pergale iki paskutinės akimirkos ir nusipelnėme tapti Europos čempionais“, – po finalo džiaugėsi ZAKSA treneris Nikola Grbičius.

Už pergalę turnyre Lenkijos ekipai atiteko 500 tūkst. eurų.

Limėjo buvęs I.Sorokaitės klubas

Ten pat Veronoje vykusiame moterų Čempionų lygos finale pirmą kartą triumfavo Koneljano „A.Carraro Imoco“ (Italija) klubas. Šiai ekipai dar praėjusiame sezone atstovavo Italijos pilietybę turinti Indrė Sorokaitė.

Dramatiškame finale Italijos komanda 3-2 (22:25, 25:22, 23:23, 25:23, 15:12) palaužė Stambulo „VakifBank“ (Turkija) ekipą.

Turkės tiksliau žaidė susitikimo pradžioje ir nedidelį pranašumą išsaugojo iki seto pabaigos. Antrajame sete Stambulo ekipa taip pat turėjo persvarą (13:9), tačiau tuomet italės atsakė keturiais taškais iš eilės ir išlygino rezultatą. Tik šįkart jos nepaleido perimtos iniciatyvos ir atstatė mačo pusiausvyrą.

Trečias ir ketvirtas setas buvo panašūs savo bangavimais. Vienos komandos sėkmingą atkartą greitai keisdavo kitos ir nuspėti setų laimėtojas buvo labai sudėtinga. Trečią setą visgi dramatiškai laimėjo turkės, o ketvirtąjį – italės.

Lemiamas penktas setas prasidėjo 4 iš eilės „VakifBank“ ekipos taškais, tačiau rezultatas greitai tapo lygus 5:5. Galiausiai Koneljano ekipos lyderė Paolo Egonu tapo neįkandama mįsle varžovių gynybai. Ji per penktąjį setą pelnė net 10 taškų ir Italijos klubas pasiekė istorinę pergalę.

Iš viso P.Egonu pelnė net 41 tašką. Turkijos ekipoje spindėjo Isabelle Haak (33 tšk.).

„Tai buvo neįtikėtinas dviejų stipriausių Europos, o galbūt ir pasaulio, komandų pasirodymas. Esu labai laiminga, kad po ilgos kelionės galėjome iškelti taurę į viršų. Labai didžiuojuosi visa komanda, jos kolektyvu ir prezidentu. Pagaliau mes tai padarėme! Esu labai laiminga. Negaliu daug kalbėti, nes vis dar netikiu tuo, kas ką tik įvyko“, – emocijų po finalo neslėpė Italijos ekipos kapitonė Joanna Wolosz.

500 tūkst. eurų čekiu taip pat apdovanota „A.Carraro Imoco“ ekipa anksčiau Čempionų lygos prizininke yra tapusi tris sykius. 2017 ir 2019 metais ji iškovojo sidabrą, o 2018 metais – bronzą. Tituluoto Stambulo klubo sąskaitoje dabar yra keturi titulai, penkios antrosios vietos ir viena – trečioji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių