Quantcast

Čempionių taurė liko Garliavoje

  • Teksto dydis:

"Į priekį vedė didelis troškimas laimėti", – pabrėžė Lietuvos čempionių titulą apgynusių Kauno rajono "Cascados-Garliavos SM" rankininkių trenerė Rita Urnikienė.

Lietuvos moterų rankinio lygos (LMRL) finale tarp "Cascados-Garliavos SM" ir Vilniaus "Eglės" prireikė visų penkerių rungtynių. Po permainingos ir atkaklios kovos trejas iš jų laimėjo Kauno rajono komanda, o lemiamą akistatą savo arenoje – 30:25.

Naudingiausia finalo serijos žaidėja išrinkta "Cascadai-Garliavai SM" atstovaujanti vilnietė Inesa Verbovik.

"Nerealus jausmas vėl rungtyniauti savų sirgalių akivaizdoje, ačiū jiems už palaikymą. Žinojome, kad nebus lengva, svarbiausia, kad žaidėme drausmingai, aikštėje nepasidavėme emocijoms", – sakė I.Verbovik.

Kauno rajono rankininkės Lietuvos čempionate triumfavo ketvirtą kartą (anksčiau – 2012, 2017 ir 2019 m.). Be to, garliavietės keturis kartus laimėjo sidabro medalius (2011, 2015, 2016 ir 2018 m.) ir du kartus – bronzos (2013 ir 2014 m.).

Nerealus jausmas vėl rungtyniauti savų sirgalių akivaizdoje, ačiū jiems už palaikymą.

Pernai dėl pandemijos LMRL čempionatas buvo sustabdytas gegužę, likus vienam turui iki reguliariojo sezono pabaigos. Nugalėtojos ir prizininkės nepaskelbtos.

Šiemet trečią vietą užėmė Kauno "Acme-Žalgirio" rankininkės.

Į simbolinę 2020–2021 m. LMRL čempionato komandą išrinktos Kamilė Bušaitė ("Cascada-Garliava SM", ji taip pat pripažinta naudingiausia – MVP – žaidėja), Renata Jetulevičė, Daiva Aleksandravičiūtė ir Rita Repečkaitė (visos – "Eglė"), Martyna Vaitkutė, Viltė Lubytė ir Grėta Burkaitė (visos – "Acme-Žalgiris") ir Silvija Mackonytė (Vilniaus "Tauras", rezultatyviausia žaidėja – 194 įvarčiai).

Finalas

Penktos rungtynės. "Cascada-Garliava SM"–"Eglė" 30:25 (15:12). Įvarčiai: Karolina Sparnauskaitė 8, Kamilė Bušaitė ir Inesa Verbovik po 6, Mantė Voskresenskaja 4, Evelina Dževerakaitė 3, Gabija Kleizaitė, Benita Šliupaitė ir Emilė Aglinskaitė po 1 / Daiva Aleksandravičiūtė 8, Rita Repečkaitė 5, Greta Sadauskaitė 4, Vakarė Damulevičiūtė ir Dovilė Navikaitė po 3, Laura Lapinskaitė ir Beatričė Ruseckaitė po 1. Pirmos rungtynės – 28:31, antros – 25:24, trečios – 35:34, ketvirtos – 29:31. Serija iki trijų pergalių – 3:2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių