Quantcast

Buriuotoja V. Andrulytė pradeda kovą dėl Tokijo olimpinių žaidynių

6 dienos, 12 lenktynių ir 10 kelialapių į Tokijo olimpiadą – taip galima apibūdinti šiandien startuojantį pasaulio buriavimo čempionatą Japonijoje, Sakaiminato mieste, kur Lietuvos atstovė Viktorija Andrulytė kovos ne tik dėl čempionės titulo, bet ir galimybės atstovauti savo šaliai 2020-ųjų olimpinėse žaidynėse.

„18 šalių jau yra iškovojusios kelialapius 2018-ųjų metų pasaulio čempionato metu, kuris vyko Aarhus mieste, Danijoje. Šiemet čia, Japonijoje, bus kovojama dėl dar 10 kelialapių. Dėl jų kovos net 29 valstybės. Tarp jų ir Lietuva“, – prieš startą sakė šiuo metu 15-ą vietą pasaulio moterų buriuotojų reitinge užimanti V. Andrulytė.

Pasak sportininkės, šiuo metu Japonijoje – lietaus sezonas, todėl oro sąlygas sunku nuspėti. Vis dėlto, treniruočių metu varžybų akvatorijoje vyravo apie 15 mazgų vėjas su ganėtinai dideliais pasisukimais, bei buriavimą sunkinanti nemaža srovė.

„Taip pat pranešta apie artėjantį taifūną, kuris turėtų paveikti ir mūsų regioną atnešdamas daug daug lietaus“, – teigė V. Andrulytė.

Iš viso šiame olimpinės „Laser Radial“ jachtų klasės čempionate užsiregistravusios 111 buriuotojų iš 49 valstybių.

Čempionato lenktynės vyks nuo liepos 19 iki 24 dienos. Iš viso planuojama įvykdyti 12 lenktynių, jei oro sąlygos leis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių