Quantcast

„Budokos“ dziudo turnyre kovojo ir Lietuvoje apsistoję ukrainiečiai

„Netgi per pačias varžybas sulaukiau žinučių – kur berniukas ar mergaitė galėtų treniruotis dziudo? Prie informacijos sklaidos apie šią nuostabią olimpinę sporto šaką prisidėjo ir mūsų turnyras“, – džiaugėsi klubo „Budoka“ įkūrėjas ir vadovas Karolis Bauža.

Jonavos sporto arenoje surengtame antrame tarptautiniame „Budokos“ dziudo vaikų ir jaunučių turnyre dalyvavo per 700 jaunų kovotojų iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Belgijos, Norvegijos, Vokietijos, Ukrainos ir Lietuvos. Varžėsi iki dešimties, dvylikos, keturiolikos ir šešiolikos metų berniukai ir mergaitės.

Sėkmingiausiai pasirodė Rygos klubo „Kyodai“ atstovai, antrą vietą su 24 medaliais užėmė „Budoka“ auklėtiniai, treti – „Charny Bytom“ (Lenkija) sportininkai.

– Ar tikėjotės tokio dalyvių antplūdžio? – pasiteiravome „Budokos“ vadovo, dviejų Europos čempionato bronzos medalių laimėtojo, 2009-ųjų jaunimo pirmenybių čempiono, 2012 m. Londono olimpinių žaidynių dalyvio K. Baužos.

Turnyras: per 700 dziudo kovotojų varžėsi ant šešių tatamių. / Organizatorių nuotr.

Pasistengėme, kad turnyras būtų kokybiškas, tad mūsų šalies ir užsienio dziudo bendruomenės tai aukštai įvertino.

– Iš tiesų, neabejojome, kad bus labai daug paraiškų, manėme, kad net per tūkstantį. Negalėjo atvykti komandos iš kariaujančios Ukrainos, kur turime gerų bičiulių, tačiau šiai šaliai atstovavo laikinai mūsų šalyje įsikūrę dziudo entuziastai. Kelionių barjerai sulaikė Moldovos, Kazachstano atstovus – jie irgi pageidavo startuoti mūsų turnyre, vos tik paskelbėme, kad jį rengsime. Šiemet iš anksto registravosi iš viso per 900 sportininkų, bet Jonavoje ant tatamių žengė bent dviem šimtais mažiau. Vis dėlto susidarė solidus varžovų būrys – kovojo 58 klubų jaunieji dziudistai.

– Kas, jūsų nuomone, labiausiai lėmė šių amžiaus grupių turnyrų populiarumą?

– Jų pertekliaus tikrai nėra, o moksleiviai nekantrauja varžytis – juk vien treniruotės nemotyvuoja tobulėti. Kita vertus, svarbu, kokio lygio konkurenciją užtikrina turnyrų rengėjai, koks jų pačių įdirbis, reputacija, žinomumas. Manau, kad mes kaip reikiant pasistengėme, jog turnyras būtų kokybiškas visais atžvilgiais, tad ne vien mūsų šalies, bet ir užsienio dziudo bendruomenės tai aukštai įvertino.

Karolis Bauža / Organizatorių nuotr.

– Svečiai iš Lenkijos klubų „Ikizama“, „Orkan“ ir kitų šalių viešoje erdvėje pareiškė, kad per varžybas pasisėmė ir sportinės patirties, ir pozityvių emocijų, dėkojo už svetingumą. Ar vienos dienos treniruočių stovykloje taip pat dominavo tokios nuotaikos?

– Netgi šiek tiek nustebome, kad pasibaigus turnyrui pas mus užsibuvo daugokai komandų. Treniruočių stovyklą surengėme Kauno ledo arenos bazėje, pratybos buvo intensyvios, kvalifikuotos ir kartu – be įtampos, tad jaunieji kovotojai dar pasportavo iš širdies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių