Quantcast

Brazilų balionas subliūško

Brazilų balionas subliūško

Brangiausia pasaulyje - brazilų - rinktinė jau susikrovė lagaminus namo. Šeštąjį kartą futbolo burtininkai netaps planetos čempionais. Šią viltį iš brazilų ir milijonų jų gerbėjų atėmė prancūzai.

Brazilų tragedija

Paskutiniosiose ketvirtfinalio rungtynėse pavyzdingai gindamiesi ir tvirtai užvaldę aikštės vidurį prancūzai sugebėjo įmušti vieną įvartį, o į savuosius nepraleisti nė vieno.

p>Pergalingą įvartį 57-ąją min. įmušė Tjeris Anri. Seniai taip gerai nežaidęs Zinedinas Zidanas baudos smūgiu pasiuntė kamuolį tolimo vartų virpsto link, iš kur be priežiūros paliktas T.Anri nesunkiai nukreipė kamuolį į Didos vartus.

Beje, prieš kelias minutes jis jau buvo įmušęs kamuolį į brazilų vartus, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę.

Per tirpstantį laiką brazilai bandė išsigelbėti, tačiau prancūzai patikimai gynėsi ir ne ką pavojingiau kontratakavo.

Tai buvo antroji paeiliui prancūzų pergalė prieš brazilus pasaulio čempionatų finalų turnyruose. 1988 metų pirmenybių finale prancūzai Paryžiuje brazilus, kurie dalyvavo visuose 18 čempionatų, sutriuškino 3:0.

Brazilija - Prancūzija - 0:1 (0:0). T.Anri (57 min.).

Iškrito ir anglai

Po pasaulio futbolo čempionate surengtos dar vienos 11 metrų baudinių loterijos namo išvykti buvo priversti ir galingieji anglai.

62-ąją minutę anglų liko dešimt - iš aikštės buvo išvytas Vainas Runis.

Anglams ir portugalams nepavyko įmušti nei per pagrindinį, nei per pridėtąjį laiką. Kad išsiaiškintų, kuri verta žaisti pusfinalyje, teko futbolininkams parodyti, kieno nervai tvirtesni smūgiuojant nuo 11 m žymės.

Tris baudinius atrėmęs Portugalijos rinktinės vartininkas Rikardas padėjo saviškiams patekti į pusfinalį.

Vienintelis iš anglų baudinį įmušė Ovenas Hargrivesas.

Portugalų žaidėjai du kartus pataikė į virpstą ir tris kartus į vartus.

Anglija – Portugalija – 0:0 (po 11 m – 1:3).

Neįmuši tu, įmuš tau

Italijos rinktinė antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse 3:0 įveikė Ukrainą ir pateko į pusfinalį, kuriame susitiks su šeimininkais vokiečiais.

Marčelo Lipio auklėtiniai išsiveržė į priekį jau 6-ąją min., tolimu smūgiu įvartį pelnė Džianluka Zambrota.

Būtent dėl to jau 19-ąją min. ukrainiečių treneris Olegas Blochinas vietoj gynėjo V.Sviderskio išleido puolėją Andrejų Vorobjovą.

Ukrainiečių žaidimas tapo gyvesnis, ypač po pertraukos, kai prie italų vartų pavojingas progas kūrė vieną po kitos. Tačiau būtent tuomet, kai Ukraina apmaudžiai švaistė progas, pasiteisino posakis „neįmuši tu, įmuš tau“. Aukštaūgis italų puolėjas Luka Tonis 59-ąją min. pasižymėjo pirmą, o praėjus dar dešimčiai - ir antrą kartą.

Italija – Ukraina – 3:0 (1:0). Dž.Zambrota (6), L.Tonis (59, 69).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių