Quantcast

Bokso šventę apkartino prorusiškas veikėjas

Ringo džentelmeno Algirdo Šociko tarptautinio bokso turnyro trofėjus Kaune iškovojo visų jame dalyvavusių septyniolikos šalių atstovai.

Septyni medaliai

27-ą kartą surengtame A. Šociko turnyre jėgas išmėgino 100 boksininkų, tarp jų – trylika Lietuvos kovotojų. Mūsiškiai pelnė septynis medalius.

Sėkmingiausiai pasirodė Andriejus Lavrenovas (svorio kategorija iki 63,5 kg), Nedas Gudomskas (iki 67 kg), Aleksandras Trofimčiukas (iki 75 kg) ir Gabrielė Stonkutė (iki 81 kg).

A. Lavrenovas finale 4:1 įveikė Estijos čempioną Semioną Kamaniną, N. Gudomskas 3:2 – čeką Petrą Novaką, A. Trofimčiukas 5:0 – Belgijos atstovą Oussamą Berkouatą, o G. Stonkutė 5:0 – Europos čempionato prizininkę ukrainietę Raisą Piskun.

Tik lemiamą dvikovą pralaimėjo Jonas Jazevičius (per 92 kg) – 0:5 nusileido iš Kamerūno kilusiam Europos čempionui Nelvie Tiafackui (Vokietija).

Bronzos medaliai įteikti Lukui Simonavičiui (iki 57 kg) ir Dariui Vaišnorovičiui (per 92 kg).

Techniškiausias – O. Chižniakas

Tarp komandų triumfavo Ukrainos sportininkai – 13 medalių (6 aukso, 2 sidabro, 5 bronzos).

Techniškiausiu turnyro boksininku pripažintas ukrainietis Oleksandras Chižniakas (iki 80 kg). Jis finale 5:0 nugalėjo kazachą Žanibeką Kartbajevą. Olimpinio vicečempiono, pasaulio ir Europos čempiono jėgą patyrė ir Lietuvos kovotojas Arvydas Dainys (pralaimėjo ukrainiečiui ketvirtfinalyje).

O. Chižniaką pasveikino ir apdovanojo turnyrą organizavusios Kauno bokso federacijos (KBF) prezidentas Rimantas Rutkauskas.

„Konkurencija buvo itin didelė. Esu patenkintas mūsiškių rezultatais, nors kai kurie vaikinai, deja, nerealizavo savo tikrojo potencialo. Tačiau džiaugiamės puikia galimybe, padėjusia atskleisti trūkumus“, – sakė Ukrainos rinktinės vyriausiasis treneris Dmitirjus Sosnovskis.

Žvaigždė: ukrainietis O. Chižniakas pripažintas techniškiausiu boksininku. / L. Misiūno/LBF nuotr.

Halėje – sirgalių skanduotės

Devynias prizines vietas užėmė Škotijos atletai, septynias – lenkai, po keturias – Vokietijos, Belgijos, Anglijos, Kazachstano ir Estijos atstovai.

„Varžybos buvo labai aukšto lygio. Manau, kad lietuviams pasisekė išties gerai, tai patvirtina keturi aukso medaliai. Nuostabu, kad tokiu lygiu esame lygiaverčiai konkurentai“, – teigė Lietuvos rinktinei vadovavęs vyriausiasis treneris Vidas Bružas.

„Sukūrėme neeilinę bokso šventę kauniečiams ir miesto svečiams, – kalbėjo R. Rutkauskas. – Puikiai jautėsi ir boksininkai, retai Lietuvoje turintys progą kovoti palaikomi šitiek sirgalių. Skaičiuojame, kad per šešias renginio valandas Kauno sporto halėje apsilankė iš viso apie 4 tūkst. sporto mėgėjų, o per J. Jazevičiaus finalo dvikovą visi žiūrovai vieningai skandavo „Jonai, Jonai!“.

Finalų kovos buvo tiesiogiai transliuojamos internetu.

„Mums be galo smagu, kad galime prisidėti ne tik prie krepšinio tradicijų puoselėjimo Lietuvoje, bet ir prie kitų sparčiai šalyje populiarėjančių sporto šakų. Pastaruoju metu išaugo ne tik susidomėjimas profesionaliu boksu, bet ir mėgėjišku lygiu vis daugiau žmonių renkasi treniruotes, norėdami sustiprinti savo kūną, įgyti ištvermės. Džiaugiamės, kad turnyro finalinių kovų transliaciją žiūrėjo daugiau nei 20 tūkst. žmonių, tai puikiai parodo, kad Lietuvoje boksas išgyvena atgimimą“, – teigė transliacijos rėmėjo „CBet“ rinkodaros vadovas Evaldas Magelinskas.

Pasmerkė provokatorių

Renginį apkartino Europos bokso konfederacijos (EUBC) paskirto techninio delegato rumuno Simos Viorelio elgesys.

„Įtampa buvo jaučiama visą turnyrą. Sima Viorelis per pusfinalių kovas priėjo prie Kauno sporto halėje savo tautiečius palaikiusių Kazachstano sirgalių ir paprašė jų nuleisti savo šalies valstybinę vėliavą. Tą pačią dieną S. Viorelis prieštaravo, kad varžybose dalyvautų Armėnijos sportininkai. Po ilgų diskusijų dviems armėnams buvo leista boksuotis, vienam – ne. Šie atletai susiję su ta Armėnijos bokso federacijos grupe, kuri pasisako prieš karą Ukrainoje ir už rusų ir baltarusių sportininkų suspendavimą“, – rašoma Lietuvos bokso federacijos (LBF) pranešime.

S. Viorelis surengė provokaciją lemiamų kovų dieną. Kai Ukrainos boksininkas Daniilas Zamorylo (iki 63,5 kg), apsiautęs nacionaline dvispalve, lipo ant prizininkų pakylos, rumunas priėjo prie boksininko ir nutraukė vėliavą jam nuo pečių.

„Lietuvos bokso federacija kartu su renginį organizavusia Kauno bokso federacija oficialiai pareiškia, kad toks EUBC paskirto techninio delegato elgesys galimai buvo tyčinis ir siekiantis sukiršinti. Šiemet sausį paskelbėme, kad nedalyvausime tarptautiniuose turnyruose, Europos ir pasaulio čempionatuose, kuriuose varžysis Rusijos ir Baltarusijos atstovai. Kaip ir buvo galima tikėtis, Lietuvos pozicija Ukrainos palaikymo atžvilgiu įžiebė ugnį ir Tarptautinės bokso asociacijos (IBA) koridoriuose. Tikime, kad EUBC, paskatinta IBA, A. Šociko turnyrui techniniu delegatu S. Viorelį paskyrė neatsitiktinai – norėdama sukelti įtampą ir paskatinti agresiją karo siaubiamos Ukrainos atžvilgiu“, – teigė LBF ir pabrėžė, kad ir toliau reikš visapusišką palaikymą Ukrainai.

„EUBC atstovo elgesys – netoleruotinas ir provokuojantis. Tokių provokacijų, kokia įvyko Kaune, gali tik daugėti, todėl būkime budrūs. Labai apmaudu, kad tarptautinėse sporto federacijose vis dar gausu prorusiškų elementų. Turime daryti viską, kad ne tik Rusijos ir Baltarusijos sportininkų nebūtų tarptautinėse varžybose, bet ir tarptautinėse federacijose mažėtų prorusiškų veikėjų ar jų įtakos“, – pareiškė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.


Dėkoja

A. Šociko bokso turnyro organizatoriai dėkoja: renginio globėjui Kauno miesto savivaldybei, renginio mecenatui ADMA (šildymas, vėdinimas, vonios kambario įranga), pagrindiniams rėmėjams „Costa Sol“ (soliariumų studija), „CBet“, „RABETA & REGIS“ (prekyba maisto priedais), rėmėjams: Lietuvos sporto universitetui (LSU), AutoRental24.lt, Valiuta24.lt, „Vivus Finance“, „Senelių rojus“, STING, kaimo turizmo sodybai „Ąžuolų giria“, „Biobeneitalia LIETUVA“, „Videobankas“, „Pakaita“, „Dendrus“, „Neptūnas“, „Tropi Tour“, „Nuogas“, informaciniams rėmėjams „Kauno diena“, Delfi, taip pat padėjusiems Egidijui Rutkauskui, Daivarui Judinui, Marijui Jackauskui, Egidijui Buziliauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Įvairių sporto varžybų metu,labai dažnai valstybinės vėliavos tiesiog išniekinamos.Jomis apsidengiamas sportininko užpakalis,įvairiai vėliava apsivyniojamas kūnas,sėdima ant jos.Tai labai negražu ir tai turėtų būti draudžiama.Juk yra valstybinės vėliavos naudojimo taisyklės ir reikia jų laikytis visur ir visada.Toks sportininkų elgesys ne garsina valstybės,o daro jai gėdą.

Anonimas

Anonimas portretas
Nedarykit iš sporto politikos, jau atsibodot. Teisingai pasielgė rumunas.

tai

tai portretas
apmaudu ne del to veikejo, o del musu apsaugos mulkiu - toki uz subines ir i cype
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių