Quantcast

Boksininkų vadovas: dokumentai tvarkingi

  • Teksto dydis:

Lietuvos bokso federacijos (LBF) prezidentas Darius Šaluga atmetė viceprezidento Pauliaus Zabielsko ir generalinio sekretoriaus Antano Arėškos kaltinimus dėl neva aplaidžiai tvarkomų LBF finansinių dokumentų.

P.Zabielskas ir A.Arėška šią savaitę viešame pareiškime tvirtino, kad LBF finansinėse ataskaitose trūksta duomenų apie pajamas iš kai kurių renginių, tarp jų – iš 2017 m. surengto tarptautinio Dano Pozniako bokso turnyro, kartu su Tarptautine bokso mėgėjų federacija (AIBA) suorganizuotų trenerių mokymo kursų.

Į tai D.Šaluga atsakė, kad visos LBF lėšos yra apskaitytos pagal Lietuvos Respublikos įstatymus ir yra visi tai patvirtinantys dokumentai.

"LBF finansai kruopščiai revizuojami, išsami revizoriaus ir finansinė ataskaitos patvirtintos LBF ataskaitos konferencijoje. Po teismų maratono į LBF generalinio sekretoriaus postą atsisėdęs A.Arėška kartu su viceprezidentu P.Zabielsku nepagrįstai šmeižia Lietuvos bokso federaciją ir visą bokso visuomenę. Teisininkai ne kartą ragino dėl šių veikėjų skleidžiamo šmeižto kreiptis į teismus, tačiau nebenorime veltis į teisminius ginčus ir eikvoti lėšas bylinėtis, o ne boksininkams. Sportininkams lėšos yra reikalingesnės.

Teisininkai ne kartą ragino dėl šių veikėjų skleidžiamo šmeižto kreiptis į teismus, tačiau nebenorime veltis į teisminius ginčus ir eikvoti lėšas bylinėtis, o ne boksininkams.

Finansiniai dokumentai A.Arėškai neperduoti dėl labai svarbių priežasčių. Po 2016 m. balandžio 30 d. įvykusios LBF neeilinės rinkimų konferencijos, kurioje A.Arėška nebuvo perrinktas generaliniu sekretoriumi, jis pasisavino ir iki šios dienos neperdavė federacijai priklausančio turto – gyvybiškai svarbių dokumentų, tokių kaip įstatai, finansiniai dokumentai bei LBF antspaudas. Neatmetame galimybės, kad A.Arėška tokių neteisėtų veiksmų ėmėsi dėl to, kad jam esant generaliniu sekretoriumi jokios turnyrų lėšos nebuvo apskaitomos, tad, negrąžindamas dokumentų, stengiasi tai nuslėpti. Baiminamės, kad pastarųjų metų dokumentus perdavus A.Arėškai jie ir vėl gali pradingti.

Atkreipiame dėmesį, kad nei A.Arėška, nei P.Zabielskas nedalyvavo LBF ataskaitos konferencijoje, kur buvo pateiktos ir patvirtintos finansinė bei revizoriaus ataskaitos.

Kad LBF finansai tvarkomi pagal visus reikalavimus, patvirtino ir Kūno kultūros ir sporto departamento auditas, neradęs jokių pažeidimų, išskyrus tai, kad A.Arėška yra nusavinęs ir negrąžinęs finansinės apskaitos dokumentų.

Būtent todėl visi finansiniai dokumentai nuo 2016 m. balandžio 30 d. iki dabar nebus perduoti A.Arėškai iki LBF rinkimų konferencijos, kuri vyks birželio 9-ąją Vilniuje. Po rinkimų visi finansiniai ir kiti dokumentai bus perduoti LBF vykdomajam komitetui", – rašoma LBF prezidento D.Šalugos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių