Quantcast

Boksininkų akistatos – ringuose abipus Atlanto

  • Teksto dydis:

Lietuvos boksininkų pavardės skambėjo JAV ir Europos ringuose: Eimantas Stanionis šventė pergalę Kalifornijoje, Edgaras Skurdelis iškovojo medalį Helsinkyje.

Laimėjo aštuntą dvikovą

Karsone (Kalifornijos valstija, JAV) surengtose bokso profesionalų varžybose 24-erių metų E.Stanionis per aštuonis raundus įveikė 28-erių puertorikietį Samuelį Figueroą.

Visi teisėjai (Tony Crebsas, Alejandro Rochinas ir Fernando Villarrealis) skyrė pergalę lietuviui vienodu rezultatu – 80:72.

Kaunietis dominavo ringe nuo pat dvikovos pradžios. Iš pradžių E.Stanionis nuolat spaudė varžovą į ringo kampą ir atliko nemažai tikslių smūgių dešine ranka. Trečią raundą S.Figueroa surengė kelias sėkmingas kontratakas. Per septintą ir aštuntą raundus lietuvis vėl diktavo savo sąlygas.

E.Stanionis, kurį šiuo metu treniruoja Ronnie Shieldsas, profesionalų ringe laimėjo visas aštuonias dvikovas, iš jų penkias – nokautais. S.Figueroa yra iškovojęs vienuolika pergalių ir patyręs dvi nesėkmes.

"Su Eimantu bendradarbiaujame jau daugiau nei dvejus metus ir nė karto nesuabejojau šio talentingo vaikino galimybėmis, – sakė agentūros "Ringstar Sports", su kuria sutartį yra pasirašęs Lietuvos boksininkas, vadovas Richardas Schaeferis. – Kiekvienai naujai dvikovai jis pasirengia vis užtikrinčiau, jo taktikos arsenalas vis įvairesnis. Tikiuosi, kad Eimantas ir toliau progresuos."

Su E.Stanioniu bendradarbiaujame jau daugiau nei dvejus metus ir nė karto nesuabejojau šio talentingo vaikino galimybėmis.

Suklupo pusfinalyje

Suomijos sostinėje Helsinkyje įvyko 38-as tarptautinis bokso turnyras "GeeBee", kuriame dalyvavo ir trys Lietuvos kovotojai.

Sėkmingiausiai pasirodė Edgaras Skurdelis (svorio kategorija iki 60 kg). Šiuo metu Kaunui atstovaujantis buvęs šilutiškis ketvirtfinalyje 5:0 nugalėjo kirgizą Munarbeką Sejitbeką, tačiau pusfinalyje 2:3 pralaimėjo Suomijos atstovui Arslanui Chatajevui. Du teisėjai – amerikietis ir rusas – pergalę skyrė lietuviui 29:26, tačiau arbitrai iš Nyderlandų, Kazachstano ir Kirgizijos įžvelgė minimalų A.Chatajevo pranašumą 28:27.

E.Skurdelis tarp "GeeBee" prizininkų pateko jau ketvirtus metus iš eilės. Trejus metus iš eilės jis laimėjo bronzos medalius, o 2016-aisiais pelnė sidabrą.

Kitas šilutiškis, Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas pirmą dvikovą 2:3 pralaimėjo indui Dineshui Dagarui, o kėdainiškis Paulius Zujevas (iki 81 kg) 0:5 – Nyderlandų boksininkui Artiomui Kasparianui.

Net šešis aukso medalius iškovojo anglai, du – Suomijos kovotojai, po vieną – Indijos, Kirgizijos, Švedijos ir Tailando sportininkai.

Įveikė vieną varžovą

Lietuviams nepasisekė Vladikaukaze (Rusija) surengtame Europos jaunimo (iki 22 metų) bokso čempionate.

Vienintelis Saimonas Banys (iki 69 kg) privertė kapituliuoti savo varžovą – 3:2 įveikė azerbaidžanietį Nidjatą Hasanovą. Deja, aštuntfinalio dvikovą pasvalietis 2:3 pralaimėjo rumunui Augustinui Lubertui (teisėjų iš Švedijos ir Lenkijos nuomone, pergalės buvo vertas lietuvis, tačiau arbitrai iš Izraelio, Rusijos ir Estijos daugiau taškų skyrė Rumunijos boksininkui).

Kaunietis Gilvinas Lukošiūnas (iki 60 kg) 0:5 pralaimėjo baltarusiui Dmitrijui Dziaškevičiui, jonaviškis Alanas Plavko (iki 64 kg) 2:3 – Izraelio sportininkui Ahmadui Shtiwiui, šilutiškis Vytautas Balsys (iki 75 kg) 0:5 – škotui Seanui Lazzeriniui, o kitas Šilutės boksininkas Robertas Jokulys (iki 91 kg) 0:5 – Austrijos atstovui Ahmedui Hagagui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių