Quantcast

Boksininkas E. Skurdelis įklimpo: dopingo testas – teigiamas

Trečiadienį Lietuvos antidopingo agentūra feisbuke pranešė, kad boksininkas Edgaras Skurdelis yra laikinai nušalinamas nuo varžybų dėl uždraustų preparatų vartojimo.

Kaip skelbia Lietuvos antidopingo agentūra, rugpjūčio 23 d., atlikus dopingo testą, sportininko organizme rastas uždraustas preparatas klomifenas.

Ši medžiaga sportininkams draudžiama vartoti tiek varžybų, tiek ir ne varžybų metu.

E. Skurdelis suspenduotas nuo rugsėjo 15 d., kai buvo gauti testo rezultatai. Laikinas nušalinimas galioja iki galutinio sprendimo priėmimo.

Kol vyksta sportininko bylos nagrinėjimas, Lietuvos antidopingo agentūra daugiau bylos aplinkybių komentuoti negali.

Primename, kad E. Skurdelis išrinktas geriausiu 2021 metų Lietuvos boksininku.

LBF pozicija

Lietuvos antidopingo agentūra 2022 m. rugpjūčio 23 d. vykdė dopingo kontrolę ne varžybų metu, kuriai buvo atrinktas boksininkas E. Skurdelis.

Atlikus šlapimo mėginio tyrimą Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) akredituotoje laboratorijoje Varšuvoje (Lenkija) buvo gautas teigiamas rezultatas.

Visgi boksininkas E. Skurdelis draudžiamų medžiagų vartojimą neigė, todėl buvo pradėtas nuoseklesnis tyrimas.

Lietuvos bokso federacija (LBF) palaiko Lietuvos antidopingo agentūros sprendimą vykdyti tolimesnį tyrimą. LBF atstovai nėra kompetentingi spręsti, kaip procesas galėtų pasibaigti tol, kol nėra pateiktos išsamios tyrimo išvados.

E. Skurdelis buvo ir yra labai perspektyvus boksininkas, turintis tikslą patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes. Vis dėlto, jei tyrimo išvados sportininkui bus nepalankios, LBF palaikys Lietuvos antidopingo agentūros sprendimą skirti diskvalifikaciją.

LBF palaiko tik švarų sportą. Kiekvienas LBF sportininkas, dalyvaujantis Europos ir pasaulio čempionatuose bei atstovaujantis Lietuvos rinktinei, yra supažindintas su WADA dopingo kontrolės taisyklėmis ir skatinamas nuolat domėtis dažnai atsinaujinančiu Draudžiamų medžiagų sąrašu.

Visi šalies boksininkai kviečiami atkreipti dėmesį į vartojamų papildų ar vaistų sudėtį ir šias medžiagas vartoti tik pasitarus su treneriu ar Lietuvos dopingo agentūra. Susisiekti su Lietuvos antidopingo agentūra galima el. paštu info@antidopingas.lt arba tel. nr. +370 612 35362. Taip pat interneto svetainėje www.antidopingas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai nera

kai nera portretas
raumenuku ,bando kituo susitprin juos ir galvoja bus stipresni,naivuoliai ,daugiau prakaito liekit per treniruotes ,gal pades .

lanzbergyne \\\\\.../////

lanzbergyne  \\\\\...///// portretas
visi sportininkai skurdeliai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių