Quantcast

Beisbolininkas D. Neverauskas iš MLB klubo keliasi į Japoniją

  • Teksto dydis:

Geriausias Lietuvos beisbolininkas Dovydas Neverauskas karjerą tęs Japonijoje. Lietuvis pasirašė sutartį su Hirošimos „Toyo Carp“ klubu.

Japonijos ekipa lietuvį nusipirko iš stipriausios pasaulyje JAV beisbolo lygos MLB „Pittsburgh Pirates“ ekipos.

Šios komandos dalimi D. Neverauskas buvo nuo 2009 metų, o 2017 metais jis tapo pirmuoju lietuviu MLB lygoje. Nors jis dar turėjo sutartį su „Pirates“, lietuvis nusprendė pasinaudoti Japonijos klubo pasiūlymu, o „Pirates“ nesudarė kliūčių jam išvykti.

„Japonai kreipėsi į „Pirates“ ekipą su prašymu parduoti Dovydą. Pitsburgo ekipa paklausė Dovydo, nes be žaidėjo sutikimo šis sandoris negalėjo įvykti. Įvertinęs situaciją, kad „Pirates“ ekipa negali jam garantuoti nuolatinės vietos pagrindinėje komandoje, o dublerinė lyga šiais metais išvis nevyko, jis su pasiūlymu sutiko.

Buvo galima laukti ir tikėtis, kad „Pirates“ kam nors kitam iš MLB perleistų lietuvį, bet tuomet vėl kontraktas turbūt būtų panašus. O jam reikia žaisti. Japonų finansinės sąlygos, koronaviruso situacija yra daug kartų geresnės. Japonai sumokėjo išpirką Pitsburgo ekipai, bet kadangi Hirošimos klubas nėra iš JAV, tai „Pirates“ oficialiai tiesiog pranešė, kad lietuvis yra atleistas“, – situaciją aiškino D. Neverausko tėtis, beisbolo treneris Virmidas Neverauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių