Quantcast

Bėgikas S. Bertašius vėl pagerino Lietuvos rekordą

  • Teksto dydis:

Vilniuje vykusiose sporto klubo „Cosma“ vasaros taurės lengvosios atletikos varžybose dalyvavo Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos lengvaatlečiai. Varžybų metu pasiektas vienas Lietuvos rekordas ir trys geriausi Lietuvos sezono rezultatai.

Naują šalies rekordą vyrų 1500 m bėgimo rungtyje užfiksavo Simas Bertašius. Jis distanciją įveikė per 3 min. 39,01 sek.

S. Bertašius Lietuvos rekordą per mėnesį gerino trečiąjį kartą. Gero rezultato prieš varžybas nesitikėjęs bėgikas nuo pirminio plano „apsiriko“ aštuoniomis sekundėmis bei nuotolį įveikė per 3 min. 39,01 sek.

Pirmą kartą 31 metų senumo 1500 m rungties rekordą Juozapo Garalevičiaus auklėtinis pagerino birželio 2 dieną Utenoje (3 min. 40,41 sek.), o antrą kartą - birželio 15-ąją Latvijoje (3 min. 39,88 sek.).

„Varžybose buvo nustatytas normatyvas piniginiam prizui - 3 min. 47 sek. Į tokį laiką ir taikiausi, nes startų turėjau daug, jų bus ir liepos mėnesį, todėl šių varžybų nesureikšminau, tačiau bėgimo pradžia parodė, kad galima tikėtis neblogo rezultato, sukilo azartas bei pradėjau galvoti apie asmeninį rekordą“, - aiškino S. Bertašius.

Lengvaatlečiui šis rekordo pasiekimas tiek daug emocijų, kiek pirmieji, nesukėlė, tačiau jam džiugu, kad pirmą kartą jį bėgantį rekordiniu tempu galėjo išvysti į varžybas užsienyje drauge nevykstantis treneris.

„Buvo galima iškart trenerį pasveikinti ir jis galėjo sveikinti mane. Smagu, kad galėjo gyvai pamatyti, - džiaugėsi S. Bertašius. - Ar toliau sieksiu kaskart gerinti šalies rekordą? Idealiausias variantas būtų toks, bet pamatysime, ateitis parodys. Kažkada ateis ta riba, kada gerinti bus sunkiau“.

Beje, pakoreguoti skaičius bėgikas viliasi liepos 17 dieną. Tądien jo lauks komercinės varžybos Prancūzijoje su pajėgiais varžovais. Visus tris rekordinius bėgimus birželį sportininkas įveikė pirmaudamas nuo pirmo iki paskutinio metro.

Lietuvos moterų estafetės 4x400 m komanda žengė didžiulį žingsnį Europos čempionato link. Lietuvės pasiekė šeštą sezono rezultatą žemyne bei beveik užsitikrino teisę startuoti svarbiausiose metų lengvosios atletikos varžybose. Eva Misiūnaitė, Eglė Balčiūnaitė, Modesta Morauskaitė ir Agnė Šerkšnienė distanciją įveikė per 3 min. 33,03 sek. bei dvejų metų reitinge iš 16-osios pozicijos pakilo į 12-ąją. Už lietuvių nugarų atsidūrė Vengrijos, Švedijos, Portugalijos ir Čekijos ekipos. Tuo tarpu Europos čempionate Berlyne varžysis po trijų savaičių reitingo geriausiųjų 16-uke būsiančios komandos.

„Nesitikėjome, kad rezultatas bus tiek geras. Norėjome subėgti geriau nei 3 min. 39 sek. ir užsitikrinti vietą Europos čempionate. Rezultatas yra nuostabus, bet tai nebuvo mūsų galimybių ribos“, - džiūgavo M. Morauskaitė.

Pasiektą laiką galimai pakoregavo varginanti E. Balčiūnaitės bei A. Šerkšnienės kelionė iš Šveicarijos į Vilnių. Per Frankfurtą skridusios lietuvės nespėjo į jungiamąjį skrydį, kadangi dėl oro sąlygų judviejų lėktuvas iš Ciuricho pakilo kur kas vėliau nei planuota. Bėgikės sostinę pasiekė ne 18 val. vakaro, bet 1 val. nakties.

„Kartais dėl to būna tik geriau. Kai esi labai pavargusi, galvoji, kad reikia dar daugiau stengtis, dirbti, kad būtų gerai“, - nuovargio nesureikšmino A. Šerkšnienė.

Pastarąjį sykį Europos čempionate Lietuvos estafetės 4x400 m komanda varžėsi 2014 metais Ciuriche, tada lietuvės distanciją nubėgo per 3 min. 36,25 sek. bei užėmė 11-ąją vietą.

„Šiandien mus tenkino bet koks laikas, kuris užtikrintų vietą Europos čempionate, tikėjomės, kad bėgsime 3 min. 35 sek. ar 3 min. 36 sek., bet galime bėgti greičiau ir mes bėgsime greičiau“, - neabejojo E. Balčiūnaitė.

Lietuvėms kompaniją „Cosma“ taurės varžybose palaikė Baltarusijos bei Latvijos komandos.

Aukštą rezultatą „Cosma“ taurės varžybose pasiekė ir kitas Europos čempionate debiutuosiantis lengvaatletis Adrijus Glebauskas - šuolininkas į aukštį įveikė 2 m 24 cm. Geriausią Lietuvos sezono rezultatą pasiekę estafetę 4x100 m bėgę „Cosma“ vyrai (Mantas Šeštokas, Ugnius Savickas, Kostas Skrabulis ir Gediminas Truskauskas) nuotolį įveikė per 40,29 sek.

Lietuvos sezono rezultatą pasiekė ir nuo rugpjūčio pirmą kartą varžybose dalyvavusi Airinė Palšytė. Geriausia praėjusių metų šalies sportininkė peršoko 1 m 85 cm bei užėmė pirmąją vietą.

„Jausmas po varžybų toks lyg padarius treniruotę. Su trenere sakėme, kad šiandien ateiname daryti tarsi tam tikrų treniruotės elementų. Dirbu labai sunkiomis treniruočių sąlygomis, su dideliais krūviais ir dar labai sunku pasakyti, kaip reaguos kūnas. Šiandien įvyko eksperimentas, kuris ne visai pasiteisino, bet nuo kažko reikia pradėti“, - sakė A. Palšytė.

Lengvaatletė teigė, kad praėjusią savaitę treniruotės metu jai pakluso kur kas aukštesnis rezultatas, todėl startuodama „Cosma“ taurės varžybose tikėjosi kiek kitokių skaičių.

„Praėjusį penktadienį treniruotėje šokau 193 cm, matyt sunkesnės pirmadienio ir trečiadienio treniruotės padarė savo ir vienos laisvos dienos atsistatyti neužteko“, - paaiškino A. Palšytė.

Beveik 4000 eurų už pasiektus rezultatus išsidalino sprinteriai Akvilė Andriukaitytė (200 m - 23,75 sek.) ir Kostas Skrabulis (100 m - 10,52 sek.), S. Bertašius, A. Palšytė, A. Glebauskas, rutulio stūmikas Rimantas Martišauskas (18 m 71 cm), trišuolininkė Aina Grikšaitė (13 m 35 cm), bėgikė Monika Elenska (2 min. 4,44 sek.), lietuvių bei estų 4x100 m estafetės komandos bei Lietuvos moterų 4x400 m rinktinė.

Varžybų nugalėtojais taip pat tapo 110 m barjeriniame bėgime triumfavęs Rapolas Saulius (14,24 sek.), 400 m laimėjęs latvis Austris Karpinskis (47,50 sek.) bei vaikų bėgimus laimėję Kornelija Staponaitė, Elvita Palubeckaitė, Danielius Vasiliauskas bei Jogaila Ruseckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių