Quantcast

Baltijos moterų tinklinio lygos finalo ketvertas bus surengtas Kaune

  • Teksto dydis:

Savaitgalį bus duotas startas Baltijos moterų tinklinio lygos atkrintamosioms varžyboms, bet jau aišku, kad kovo pirmą savaitgalį vyksiantis finalo ketvertas bus surengtas praėjusiais metais VDU atidarytame Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre.

Dėl vietos finaliniame ketverte kovos dvi Lietuvos komandos. Beveik neabejojama, kad pusfinalyje tikrai pamatysime Lietuvos čempiones Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkes.

Užtikrintai reguliariajame sezone triumfavusios kaunietės pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes sekmadienį 12 val. išvykoje žais su aštuntoje pozicijoje reguliariajame sezone likusia Rygos RSU-MVS (Latvija) komanda.

„Žinoma, finalinio ketverto organizavimą lėmė ir sportinis principas. Kaip reguliariojo sezono nugalėtojos, mes turėjome pirmenybę, tačiau yra ir kitų faktorių. Paskutinį kartą Kaune finalo ketvertą rengėme 2017 metais ir tuomet tapome čempionėmis. Tai gal yra geras ženklas. Kitas dalykas – turime naują areną, kurią bus galima pilnavertiškai išbandyti“, - sakė vienas iš „Kauno-VDU“ vadovų bei trenerių Vidas Makauskas.

Teisė surengti finalo ketvertą suteikta dar prieš ketvirtfinalio kovas. V. Makausks sako, kad rizika nežaisti finalo ketverte yra, tačiau po ketvirtfinalio jau liktų labai mažai laiko pasiruošti finaliniam turnyrui. Reguliariajame sezone „Kaunas-VDU“ Rygos ekipą nugalėjo abu sykius – namuose 3-0 ir išvykoje 3-1.

„Viskas priklausys nuo žaidėjų. Tikiuosi, kad jos norės patekti į finalus. Varžoves analizavome, jas pažįstame. Nebent bus kokių staigmenų, ypač iš COVID-19 pusės. Dėl to būtų didžiausias nerimas“, - sakė V. Makauskas.

Antrosios ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos minėtame Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre Akademijos miestelyje vasario 26 dieną. Jei serijos rezultatas taptų lygus, tuomet lemiamas mačas kauniečių namų aikštėje būtų žaidžiamas vasario 27 dieną. V. Makauskas džiaugėsi, kad „Kaunas-VDU“ dabar turi puikias sąlygas sportuoti.

„Naująja arena esame labai patenkinti. Lietuvoje nedaug kas turi tokias sąlygas. Tiek žaidėjai, tiek treneriai yra patenkinti. Dabar galime ir treniruotis, ir žaisi rungtynes toje pačioje vietoje. VDU, kaip partneriai, padarė didelį darbą. Kviečiame žiūrovus patiems atvykti ir pamatyti naują areną bei palaikyti mus“, - kvietė V. Makauskas.

Nauja salė, treniruočių įranga, geri rezultatai tarptautiniame fronte natūraliai lemia aukščiausius kauniečius tikslus tiek Baltijos lygoje, tiek TOP SPORT Lietuvos čempionate.

Baltijos lygos pusfinalyje „Kauno-VDU“ komandos gali laukti Jonavos „Aušrinė-KKSC“. Šiemet taip pat ambicijų neslepianti Jonavos komanda Baltijos lygos reguliariajame sezone užėmė ketvirtąją vietą ir ketvirtfinalyje susitiks su pozicija žemiau likusia „Jelgava“ (Latvija) ekipa.

Pirmąsias rungtynes „Aušrinė-KKSC“ žais šeštadienį išvykoje 17 val. Lemiamos kovos vyks dar po savaitės Jonavoje. Antrasis mačas vyks vasario 26 dieną 17 val., o, jei prireiks, trečiasis bus surengtas vasario 27 dieną 14 val.

Reguliariajame sezone Jonavos klubas namuose „Jelgava“ komandą nugalėjo 3-0, o išvykos rungtynės dėl pandemijos neįvyko, todėl pergalė buvo įskaityta jonaviškėms.

Tuo tarpu jau šį savaitgalį dėl kelialapio į „Credit24“ Baltijos vyrų tinklinio Čempionų lygos finalo ketvertą kausis Gargždų „Amber-Arlangos“ tinklininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių