Quantcast

Baltijos lyga vilioja ir senbuvius, ir naujokus

Daugkartinis Lietuvos čempionas Klaipėdos "Dragūnas", legendinis Kauno "Granitas" ir kiti šalies rankinio atstovai mes iššūkį stipriausioms Latvijos ir Estijos ekipoms Baltijos lygos pirmenybėse.

Nuramino rėmėjų pažadas

Neįprastai anksti pasibaigus praėjusių metų rankinio sezonui, Baltijos šalys dėlioja ateinančio sezono gaires. Nuo rudens startuosiančios Baltijos pirmenybės pasitiks atsinaujinusios – jose žais tik Baltijos regiono valstybės, o čempionatas bus vykdomas pagal naują lygos formatą, kurio finišo tiesiojoje lauks intriguojanti atomazga – ketvirtfinaliai ir finalo ketverto varžybos.

"Apsispręsti buvo nelengva, nes Baltijos lygos startams teko ieškoti papildomų lėšų, o finansinė situacija neapibrėžta. Tačiau mūsų rėmėjai ir savivaldybė pažadėjo išpildyti mūsų poreikius, tad esame pasiryžę debiutuoti mums naujame turnyre", – teigė Alytaus "Varsa-Stronglasas" klubo treneris Egidijus Petkevičius.

Alytiškiai taps vienu iš keturių Lietuvos klubų, rungtyniausiančių Baltijos lygoje, tačiau jiems tai bus debiutinis sezonas naujame turnyre.

Po keturias komandas iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos sužais 22 reguliariojo sezono mačus, po kurių aštuoni stipriausi lygos klubai tęs pasirodymą atkrintamosiose varžybose.

Tikisi žengti į priekį

Numatyta, kad sezonas startuos jau rugsėjo mėnesį, o baigsis finalo ketverto varžybomis balandį. Visi susitikimai vyks tik savaitgaliais ir bus derinami prie Europos rankinio federacijos (EHF) bei šalių čempionato kalendoriaus.

Baltijos rankinio lygos (BRL) tarybos narys Marius Devyžis išskyrė, kad įvykę pokyčiai turėtų padėti atnaujintam projektui sulaukti ir tarptautinio pripažinimo.

"Apie šiuos pokyčius kalbos vyko pastaruosius kelis sezonus. Dabar buvo sukurtas naujo formato čempionatas, kuriame bus labiau įtrauktos ir šalių federacijos, o ne tik klubai. Tai leis žengti pirmyn tiek organizaciniu, tiek teisiniu pagrindu. Per šią reformuotą lygą galime siekti ir EHF pripažino bei toliau vystyti čempionatą regione", – kalbėjo M.Devyžis.

Priėmė ne visus

Jis pabrėžė, kad lyga yra ilgalaikis projektas ir rezultatų bus siekiama palaipsniui.

"Sportine prasme Suomijos, Ukrainos ir Baltarusijos klubų atsisakymas gali būti skausmingas ir lygis iš pradžių dėl to gali nukentėti, tačiau tikiu, kad ilgalaikėje perspektyvoje tai bus didelis žingsnis į priekį rankiniui mūsų regione. Naujajam formatui turime suteikti šiek tiek laiko", – teigė M.Devyžis.

Turnyro rengėjai jau patvirtino visą klubų, kurie rudenį startuos Baltijos lygoje, sąrašą. Mūsų šaliai pirmenybėse atstovaus Klaipėdos "Dragūnas", Vilniaus VHC "Šviesa", Kauno "Granitas-Karys" ir Alytaus "Varsa-Stronglasas", Latvijai – Dobelės "Tenax", Rygos "Celtnieks", Ludzos "Latgols", Ogrės HK "Ogre", o Estijai – Kehros "Horizon", Viljandžio "Viljandi", Polvos "Serviti" bei Tapos SK "Tapa". Šios tarptautinės varžybos dalyvėms padės geriau pasirengti ir startams Europos taurių turnyruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių