Quantcast

Baltijos lyga gyvuos, bet bus kitokia

  • Teksto dydis:

"Lyga stengsis padėti klubams progresuoti ir gauti finansinę naudą", – atnaujintos Baltijos vyrų rankinio lygos (BVRL) gaires akcentavo Lietuvos rankinio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Varžysis dvylika ekipų

LRF kartu su Latvijos ir Estijos rankinio federacijomis sutarė dėl naujo formato BVRL varžybų. Jose dalyvaus po keturias stipriausias kiekvienos šalies komandas.

Šį sezoną BVRL turnyre varžėsi ne vien Lietuvos, Latvijos ir Estijos rankininkai, bet ir Baltarusijos, Ukrainos, Suomijos atstovai. Į atkrintamąsias varžybas pateko Klaipėdos "Dragūnas" ir Vilniaus "Šviesa", o Kauno "Granitas-Karys" savo grupėje užėmė ketvirtąją vietą.

Per pirmas ketvirtfinalio rungtynes klaipėdiečiai 29:28 įveikė Polvos "Serviti" (Estija), o vilniečiai 27:31 pralaimėjo Dobelės "Tenax" (Latvija).

Dėl koronaviruso pandemijos kovo 12-ąją buvo atšaukti atsakomieji mačai, o balandžio 6-ąją turnyras išvis nutrauktas, nutarus neskelbti čempionų ir prizininkų.

Pastaruoju metu BVRL apėmė stagnacija, klubams ji nebuvo prioritetas. Tad pokyčiai – neišvengiami.

Pavyzdys – SEHA

"1993-iaisiais įkurta BVRL – seniausios regioninės varžybos Europoje.

Deja, anksčiau šios lygos Europos rankinio federacija nepripažino oficialia, o pastaruoju metu BVRL apėmė stagnacija, klubams šis turnyras nebuvo prioritetinis. Tad pokyčiai – neišvengiami: mums reikalinga lyga su gera vadyba, komunikacija. Tikimės, kad atsinaujinusi BVRL suteiks daugiau tarptautinės patirties mūsų žaidėjams, o vėliau tai atsispindės ir rinktinių rezultatuose", – teigė M.Astrauskas.

LRF generalinio sekretoriaus nuomone, BVRL galėtų daug ką perimti iš Pietryčių Europos lygos (SEHA), kurią sudaro Kroatijos, Vengrijos, Šiaurės Makedonijos, Serbijos, Slovakijos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos ir Kinijos klubai.

Projektai rinktinėms

M.Astrauskui pritarė Latvijos rankinio federacijos generalinis sekretorius Guntis Ciematniekas.

"Naujas varžybų formatas leis suburti stipriausias regiono komandas, didinti nacionalinių čempionatų svarbą. Visų trijų šalių vyrų rankinio lygose skirtumai tarp klubų – gana dideli, tai skatins konkurenciją. Ekipos iš Suomijos, Ukrainos ar Baltarusijos kilstelėdavo turnyro lygį, bet svarbiausios kovos vykdavo už mūsų regiono ribų", – sakė G.Ciematniekas.

Estijos rankinio federacijos generalinė sekretorė Pirje Orasson pabrėžė, kad BVRL atnaujinimas – tik vienas iš tolesnio bendradarbiavimo žingsnių.

"Visos trys federacijos dirbo, kad Baltijos šalių vyrų rankinio lygos idėja virstų realybe. Ateityje planuojame bendras Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinktinių treniruotes, meistriškumo pratybas jaunimui", – kalbėjo P.Orasson.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių