Quantcast

B. Vanago gerbėjų kelionė į Pietų Ameriką – įveikė Dakaro ralio atstumą

  • Teksto dydis:

Kaip į lėktuvą sutalpinti papildomus 7638 žmones? Atsakymą puikiai žino lenktynininkas Benediktas Vanagas, kuris kiekvienais metais į Dakarą vežasi vis didesnę palaikymo komandą, kelionę į Pietų Ameriką „užsisakiusią“ dar gruodžio mėnesį.

Sunkiausiose planetos lenktynėse šiemet dalyvaus net 5 Lietuvos ekipažai. Negana to, drauge su „General Financing team Pitlane“ komanda išvyko ir tūkstančiai gerbėjų. Rekordiniais skaičiais paženklintas 2019-tųjų Dakaras subūrė milžinišką Vyčio geno nešiotojų kariauną, tradiciškai lydinčią Benediktą Vanagą ir jo komandą į maratoną. Beveik mėnesį projekto iniciatoriaus „General Financing“ internetiniame puslapyje lankytojai galėjo kelti savo nuotraukas, kurios „nugulė“ į daugiau nei 1 metro aukščio Vyčio mozaiką. Tiesa, unikalus projektas nelieka nepastebėtas ir Dakare: tautiškumą ir bendrystę simbolizuojanti Vyčio mozaika atkreipia lenktynių dalyvių dėmesį bei įrodo, jog lietuviai – ypač vieninga tauta.

Su pasididžiavimu išskleista Vyčio mozaika ankstyvą trečiadienio rytą su visa komanda išlydėta į Limą – palaikymą vizualiai įprasmino ne tik tūkstančiai Vyčio ambasadorių, žvelgiančių iš mozaikos, bet ir šeštą ryto į Vilniaus oro uostą atvykę Hospiso savanoriai, Lenkijos ambasados atstovas Grzegorz Poznanski bei daugelis kitų.

Per maždaug 19 val. trukmės kelionę „General Financing team Pitlane“ įveikė apie 10 tūkstančių kilometrų. Vos atvykus, komandos laukė susirinkimas ir artėjančių darbų aptarimas, trumpas poilsis viešbutyje, o ketvirtadienį – technikos atsiėmimas, įsikūrimas bivuake ir vakarop – ne ką mažiau svarbus darbas – galutinė mozaikos materializacija: bolido „Toyota Gazoo Racing Hilux“ papuošimas gerbėjų portretais.

Pietų Amerika mozaiką oficialiai pirmą kartą išvys jau sausio 6 dieną, Dakaro ralio starto metu. Pirmasis greičio ruožas vyks sausio 7 d., kuomet Benedikto Vanago komandą palaikys ne tik beveik 8 tūkst. Vyčio geno nešiotojų, bet ir šimtai tūkstančių gerbėjų iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių