Quantcast

Austrija paskelbė apie dopingo tyrimą Rusijos biatlono komandos atžvilgiu

  • Teksto dydis:

Austrijos prokurorai ketvirtadienį paskelbė, kad Rusijos biatlono komandos narių atžvilgiu vykdomas tyrimas dėl įtariamų dopingo kontrolės pažeidimų per 2017 metais Austrijos Hochfilceno mieste įvykusį pasaulio čempionatą.

Preliminarus procesas pradėtas dėl penkių atletų ir penkių palaikymo darbuotojų, sakoma kovos su korupcija prokurorų pareiškime.

Su Rusijos biatlono komanda Austrijoje buvo susiję policijos veiksmai dėl dopingo, ketvirtadienį nurodė Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU).

Pasak jos, ji gavo pareiškimą su detalėmis apie incidentą iš Austrijos centrinės kovos su ekonominiais nusikaltimais ir korupcija prokuratūros.

Kaip nurodė IBU, Austrijos pareigūnai sakė, kad „vykdo tyrimą penkių Rusijos biatlono komandos pareigūnų atžvilgiu dėl draudžiamų medžiagų ir/arba dopingo metodų naudojimo“.

„Jie taip pat vykdo tyrimą penkių Rusijos biatlono atletų atžvilgiu dėl sukčiavimo, susijusio su dopingu, – sakė IBU. – Kalbama apie laikotarpį, kai Hochfilcene vyko 2017 metų IBU pasaulio biatlono čempionatas.“

Rusijos dopingo programą paviešinusio Grigorijaus Rodčenkovo advokatas sakė, kad šiais metais jis pateikė informacijos, kuri paskatino Austrijos policiją imtis veiksmų.

Rusijos komanda šiuo metu yra Austrijoje, dalyvauja Biatlono pasaulio taurės varžybose.

Olimpinis čempionas Antonas Šipulinas, kuris 2014 metų Sočio olimpiadoje iškovojo auksą, sakė, jog „piktinasi šia tebesitęsiančia raganų medžiokle“ ir kad niekada nevartojo dopingo.

Aleksandras Loginovas socialiniame tinkle „Instagram“ parašė, kad buvo apkaltintas „machinacijomis su kraujo perpylimais ir dar kažkuo“. Pažeidimai esą buvo daromi dar 2017 metų vasarį.

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova Maskvoje sakė, kad naktinis apsilankymas pas rusų atletus prieš svarbias varžybas „atrodė laukinis“.

Ji pridūrė, kad Rusijos ambasada kreipėsi į Austrijos pareigūnus prašydama paaiškinimo ir kad Maskva reaguos, jei manys, kad šis atvejis turi politinį atspalvį.

Austrijos policija balandžio mėnesį atliko kratą IBU būstinėje, o prokurorai sakė, kad rusų dopingo atvejams nuslėpti buvo sumokėta iki 300 tūkst. dolerių (264,4 tūkst. eurų). Netrukus po to atsistatydino IBU prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių