Quantcast

Australija liepė sportininkams ruoštis Tokijo olimpiados atidėjimui

Australijos olimpinis komitetas (AOC) pirmadienį pareiškė, kad „akivaizdu“, jog Tokijo žaidynės negali vykti, kaip planuojama, šiemet, ir liepė savo sportininkams ruoštis galimybei, kad olimpiada bus perkelta į ateinančius metus.

Aštrėjant koronaviruso sukeltai krizei, Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) naktį pakeitė savo poziciją dėl olimpiados, teigdamas, kad bus atidžiau nagrinėjami įvairūs scenarijai, įskaitant žaidynių atidėjimą.

Australijos olimpinis komitetas savo ruožtu pirmadienį sušaukė valdybos posėdį ir vienbalsiai išreiškė nuomonę, kad planų surengti Olimpiadą liepos mėnesį neįmanoma įgyvendinti, atsižvelgiant tvyrantį netikrumą dėl pandemijos.

„Akivaizdu, žaidynių neįmanoma surengti liepą“, – pareiškė australų misijos vadovas Ianas Chestermanas (Ijanas Čestermanas).

„Mūsų atletai turėjo puikų teigiamą požiūrį į treniruotes ir pasiruošimą, tačiau stresas ir netikrumas jiems buvo be galo didelis iššūkis“, – pridūrė jis.

AOC generalinis direktorius Mattas Carrollas (Metas Kerolas) savo ruožtu pažymėjo, jog sportininkams reikia tikrumo ir kad jie turi teikti pirmenybę savo ir savo šeimos narių sveikatai.

Per valdybos posėdį buvo nuspręsta, kad Australijos komanda „negali būti suburta, kintant aplinkybėmis tėvynėje ir užsienyje“, todėl jie dabar turėtų planuoti kitų metų vasarą Šiaurės pusrutulyje vyksiančioms olimpinėms žaidynėms.

„Turime užsienyje gyvenančių atletų, kurie komandomis treniruojasi ir tvarko savo programas Australijos centralizuotose įstaigose. Dėl kelionių ir kitų apribojimų padėtis tampa nepriimtina“, – sakė M. Carrollas.

„TOK pagrindiniai principai bus teikti pirmenybę atletų sveikatai ir užtikrinti, kad jis veiktų atsižvelgdamas į jų bei sporto interesus. Šis sprendimas atspindi tuos principus, – pabrėžė jis. – Dabar esame tokioje padėtyje, kai galime labiau užtikrintai kurti planus.“

I. Chestermanas savo ruožtu pridūrė, jog galimas žaidynių atidėjimas iki kitų metų „leis viso pasaulio atletams tinkamai pasiruošti – su viltimi, kad koronaviruso krizė bus suvaldyta“.

„Suprantame, kad dėl tokio atidėjimo daugeliui iškils nemažai naujų rūpesčių. Tačiau kai pasaulis pagaliau drauge atvyks į Tokijo olimpines žaidynes, jos galės tapti tikrąja sporto ir žmonijos švente“, – pažymėjo pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių