Quantcast

„Aurum 1006 km lenktynes“ lydės spalvinga pramogų puokštė

  • Teksto dydis:

Ne tik automobilių sporto gerbėjai jau skaičiuoja net ne dienas, o valandas, likusias iki didžiausių Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynių“, kurios jau 23-ąjį kartą pamečiui šurmuliuos pamėgtame šalies kurorte.

Daugelis šį renginį linkę laikyti ne vien lenktynėmis, o tikru jų festivaliu, kuriame patrauklų sau užsiėmimą randa ir šiemet ras ne tik greičio bei adrenalino mėgėjai.

„Ko gero nemenką renginio per visą jo istoriją sėkmės dalį pelnėme pasiūlę jį lankantiems ir itin plačią pramogų programą, atitinkančią vasaros ir daugelio atvykstančiųjų nuotaikas, – sako lenktynes nuo pat pradžių rengiančios VšĮ „Promo events“ direktorius Darius Jonušis. – Noriu patikinti, jog žiūrovai, net ir ne itin besižavintys greičiais, ir šiemet čia ras sau mielą užsiėmimą“.

Pirmą kartą „Aurum 1006 km lenktynes“ atidarys akrobatinio skraidymo „Iron Wolf Aerobatics“ komandos pilotas Igoris Lobanovas, tik prieš savaitę sugrįžęs iš Pietų Ispanijos, kur vyko nacionalinis Ispanijos akrobatinio skraidymo čempionatas. 

„Nesuklysiu sakydamas, kad šios lenktynės – bene labiausiai laukiama automobilių sporto bendruomenės šventė pajūryje, todėl tapti jos dalimi ir supažindinti žiūrovus su akrobatiniu skraidymu, praturtinant šventę dar didesne spalvų gama bei adrenalinu, bus tikras malonumas“, – teigia „Iron Wolf Aerobatics“ pilotas I. Lobanovas.

Šeštadienį, liepos 16 d., sportininkas dalyvaus lenktynių atidaryme ir pilotuos akrobatinį lėktuvą „Xtremeair XA42“ – tą patį, su kuriuo iškovojo Ispanijos akrobatinio skraidymo čempiono laurus standartinėje „Advanced“ kategorijoje ir tapo pirmuoju lietuviu, laimėjusiu šį titulą.

„Xtremeair XA42“ lėktuvą pilotažo meistrai itin vertina dėl išskirtinės jo skrydžio charakteristikos, pasižyminčios neįtikėtinu vikrumu ir „aštrumu“, kartu su geru valdymu bei pavaldumu itin plačiame greičio diapazone – nuo 100 iki 417 km/val.

I. Lobanovas save išbandė daugelyje aviacijos sričių bei pilotavo ir instruktoriavo daugiau nei  50 skirtingų lėktuvų modelių – nuo sklandytuvų ir ultralengvųjų lėktuvų iki akrobatinių ir reaktyvinių keleivinių lainerių. Profesionaliai akrobatiniu skraidymu užsiimantis sportininkas taip pat yra „Boeing B737“ ir „Pilatus PC12“ lėktuvų kapitonas ir instruktorius. Praėjusiais metais Igoris savo pasirodymus tarptautinėje arenoje pradėjo nuo Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionato Lenkijoje, kur su pasaulio pilotais bei „Iron Wolf Aerobatics“  komandos kolega Džiugu Kačanausku varžėsi „Advanced“ kategorijoje.

Šeštadienį iškart po atidarymo – lenktynių kulminacija, o renginys Palangoje prasidės kur kas anksčiau, jau trečiadienį, liepos 13 d. 12 val. S. Dariaus ir S. Girėno stadione darbą pradės techninė komisija. Ten pat vyks ir teatralizuotas komandų pristatymas, tapsiantis puikiausia proga televizijos žiūrovams per tv3play iš arčiau pamatyti lenktyninius automobilius ir jų pilotus, iš pirmų lūpų išgirsti sportininkų planus ir lūkesčius lenktynėse.

Ketvirtadienį, liepos 14 d., rengiamas lenktynių dalyvių paradas į Palangos Vytauto gatvę, kur visos dalyvaujančios lenktynėse komandos bus pristatytos visuomenei ir vyks pirmosios trumpos, tačiau labai azartiškos ir įdomios „Dynami:t Super Sprint lenktynės“, o atidarymo dalyvius ir svečius linksmins Ironvytas.

O šeštadienio vakarą pagrindinėje „Aurum 1006 km lenktynių“ scenoje debiutuoja aktorius  Marius Repšys su grupe „Basas Pegasas“, kuri puikiai pasirodė TV3 realybės šou „Lietuvos talentai“.

Daugybė atrakcijų laukia žiūrovų lenktynių miestelyje įsikūrusioje pramogų zonoje. Viena jų – bene daugiausia žiūrovų penktadienį ir šeštadienį sutrauksiantis „Aurum 1006 km lenktynių“ simuliatorius, su kuriuo virtualiai bus galima įveikti visą lenktynių trasą.

Šeštadienį – istorinių automobilių „Memel Motor Fest“ paroda ir paradas, kurio dalyviai darnia kolona važiuos į Palangą.  

Žiūrovus ir šiemet kurtins dB Drag – visame pasaulyje populiarios automobilių garso sistemų entuziastų varžybos, kuriose kiekvienas bando įrodyti, kieno automobilyje sumontuota garso sistema galingesnė. Tačiau ką daryti tiems, kam tie garsai tiesiog skaudina ausis?

Išeitis irgi yra – bent laikinai įsikurti garsui nepralaidžiame „Rockwool“ garaže, kokį firmos meistrai suręs pramogų zonoje, ir tegu tie dB drago medžiotojai plėšosi į valias.

Įvairios atrakcijos žiūrovų laukia „Sun Yan“ foto kabinoje, „Dynamit“ pripučiamų pramogų erdvėje ir t.t.

Įspūdingą pramogą, pranokstančią jos sąvoką, žiūrovams žada padovanoti ir lenktynininkas bei sportinio vairavimo mokytojas Renaldas Šeinauskas, kuris lygiai prieš metus per „Aurum 1006 km lenktynes“ užfiksavo rekordą su BMW automobiliu ant dviejų ratų nuvažiavęs 118,18 metro.

Prieš savaitę Alytuje R. Šeinauskas pagerino jam pačiam priklausiusį šalies rekordą ir ant dviejų šoninių ratų automobiliu įveikė net 210,42 metro.

Tačiau Renaldas nesitenkina pasiektu. Jis sugrįžta į Palangą ir penktadienį, liepos 15 d., apie 12 val. mėgins siekti dar vieno rekordo, o bandymo ar, tikėkimės, naujo rekordinio pasiekimo liudininkais taps ir visi lenktynių žiūrovai.

Visas pramogas ar atrakcijas, kurių gausu „Aurum 1006 km lenktynių“ programoje, nelengva aplankyti net ir labai suinteresuotam žiūrovui. Jas, kaip ir pačią varžybų eigą, padės sekti ir   kasmet vis tobulėjantis lenktynių radijas, kurį bus galima girdėti bet kurioje pasaulio vietoje. Tad belieka įsijungti https://racing.lt/lt/lenktyniu-radijas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Na ir kokiam glušui kilo mintis organizuoti automobilių lenktynes trapioje pajūrio gamtinėje zonoje, juk tai poilsio zona ir ten atvykę poisiautojai nori mėgautis švariu pajūrio oru ir tyla , kurią sudrumsčia automobilių riaumojimas ir kylantys debesys dūmų iš variklių ir specialiai svilinamų padangų, vienu žodžiu DURNIAI......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių