Quantcast

Aukso medaliai – du, konkurentų – dešimtys

  • Teksto dydis:

Lietuvos kiokušin karatė meistrai Japonijos sostinėje Tokijuje pradėjo pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionatą, kuris dar vadinamas šio kovos meno olimpiada.

Kovoja moterys ir vyrai

Mūsų šaliai atstovauja Inga Mikštaitė, Erika Žeburtovič, Rūta Brazdžionytė, Aneta Meškauskienė, Brigita Gustaitytė, Lukas Kubilius, Vytautas Cėpla, Antanas Klibavičius, Orestas Abazorius, Eventas Gužauskas, Juras Sokolovas, Paulius Žimantas, Edgardas Sečinskis, Kęstutis Radvila ir Justinas Kvietka.

Lietuvos rinktinė suburta iš dešimtyje miestų išugdytų sportininkų.

Kovotojus parengė treneriai Paulius Klapatauskas (Vilniaus "Saulės ženklas"), Vladimiras Silvaška (Akmenės "Energija"), Ričardas Poška (Kauno "Rifas"), Gediminas Varkala (Kauno "Kariai"), Donatas Imbras (Vilniaus "Budora"), Remigijus Olšauskas (Panevėžio "Argus"), Linas Jonika (Kauno "Osu"), Eugenijus Šilaika (Anykščių "Takas") ir Alfredas Jakštas (Jonavos "Kumite").

It žygis į Everestą

Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) garbės prezidentas Romas Vitkauskas šias varžybas palygino su alpinistų kopimu į Everestą.

Džiugu dalyvauti šioje karatė šventėje. Tai svarbiausias turnyras per pastaruosius ketverius metus.

"Čia aukso medalius gauna tik vienas vyras ir viena moteris. Nėra kelių svorio kategorijų ir kelių medalių komplektų, – sakė R.Vitkauskas. – Po pirmosios čempionato dienos kovas toliau tęs aštuonios moterys ir 36 vyrai, jei tarp jų bus trys keturi lietuviai, o vienas užims prizinę vietą, pasirodymą bus galima vertinti puikiai."

Ant Tokijo tatamio žengs 43 moterys ir 161 vyras.

Prieš ketverius metus kiokušin karatė olimpiadoje trečiąją vietą iškovojo L.Kubilius, o 2007-aisiais D.Imbras ir 2011-aisiais Margarita Čiuplytė tapo pasaulio vicečempionais.

Be to, 2011-aisiais L.Kubilius ir I.Mikštaitė liko ketvirti, 2015-aisiais R.Brazdžionytė – penkta, 2007-aisiais Darius Gudauskas ir 2015-aisiais Gabija Gudeliauskaitė – šešti, o 2015-aisiais E.Sečinskis – septintas.

Tikslai – aukščiausi

"Džiugu, kad dalyvaujame šioje karatė šventėje. Tai svarbiausias turnyras per pastaruosius ketverius metus. Kiekvienas sportininkas atvyko su mintimi laimėti kiekvieną kovą. Kitaip galvojant čia nėra net ko keliauti", – sakė tris auklėtinius Lietuvos rinktinėje turintis V.Silvaška.

"Kasdien rengėme po vieną ar dvi treniruotes pagal individualų planą, kad sparčiau apsiprastume pasikeitus laikui, – kalbėjo Paulius Klapatauskas, paruošęs penkis kovotojus. – Visų sportininkų tikslai – aukščiausi. Nenustebčiau, jei bet kuris iš Lietuvos rinktinės narių užkoptų ant prizininkų pakylos, bet būtų liūdna, jei tokio neatsirastų."

Pasaulio čempionatas prasidėjo (Lietuvos laiku) prieš porą naktų.

Moterų varžybas nuo pirmojo etapo pradėjo E.Žeburtovič (kovėsi su brazile Caroline Araujo), o A.Meškauskienė antrajame etape susitiks su kazache Joanna Bielych.

Šeši mūsų šalies vyrai ant tatamio žengs per antrojo etapo varžybas. Jau aišku, kad A.Klibavičius susitiks su kanadiečiu Joeliu Bilodeau-Desmarais, O.Abazorius – su Marcelo Rocha (Peru), K.Radvila – su argentiniečiu Ezequieliu Gularte, J.Sokolovas – su olandu Mitchellu De Bontu, V.Cėpla – su argentiniečiu Adrianu Guirao, o J.Kvietka – su Salimu Almerri (Kuveitas).

E.Sečinskis, L.Kubilius, E.Gužauskas ir P.Žimantas laukė, kaip susiklostys pirmojo etapo kovos.

Lietuvis – tarp prizininkų

2015-aisiais pasaulio kiokušin karatė absoliučios svorio kategorijos čempionate triumfavo japonas Yuji Shimamoto ir vengrė Csenge Szepest.

Specialiais prizais už kovos dvasią buvo apdovanoti japonai Shota Maeda (jį per akistatą dėl 3-iosios vietos įveikė L.Kubilius) ir Juri Minamihara, už techniką – Rusijos atstovas Nazaras Nasirovas ir japonė Yui Kikukawa.

L.Kubiliui ir danui Brianui Jakobsenui įteikti "Shiwari" prizai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių