Quantcast

Auksinis debiutas: kaunietis L. Zubavičius laimėjo Lietuvos reitingo varžybas

  • Teksto dydis:

Kaunietis Laimis Zubavičius smiginiu susižavėjo sausį, kovą pradėjo treniruotis, o rugsėjį išdrįso sudalyvauti Lietuvos smiginio reitingo varžybose. Nugalėtoju jis tapo jau pirmose tokio rango varžybose.

Klubo „Smiginis LT“ atstovas L. Zubavičius triumfavo šeštadienį vykusioje „Elektrėnų taurėje 2020“. Į šias varžybas susirinko 84 vyrai ir 19 moterų.

„Tikslas buvo nepasidaryti gėdos pirmą kartą žaidžiant, ir kuo geriau atstovauti klubui“, – sakė žaidėjas. Jis neslėpė, kad buvo jaudulio, ypač žaidžiant pogrupyje. Ten teko patirti ir pralaimėjimo kartėlį. Čia nusileido klubiečiui Edgarui Grikšui, tačiau neužkirto kelio patekti į tolesnį etapą.

„Atkrintamosiose varžybose didysis jaudulys kažkur dingo“, – pasakojo didelių tikslų garsiai sau nekėlęs vaikinas, tačiau žaidęs užtikrintai.

L. Zubavičius finale susitiko su Lietuvos reitingo lyderiu prieniškiu Mindaugu Barausku (klubas „Stadionas“). Pastarasis nesužaidė taip galingai ir stabiliai kaip buvo galima tikėtis, o tuo netruko pasinaudoti kaunietis ir išlyginęs bei persvėręs rezultatą iškovojo pergalę 6:4.

„Iš pradžių netikėjau, kad galiu žaisti finale, bet po pusfinalio supratau, kad teks jame dalyvauti. Daug jaudulio finale nebuvo, nes ėjau tik sudalyvauti. Žinojau, kas ten manęs laukia. Pirmą legą pralaimėjęs Mindaugui labai nenustebau – juk to ir buvo galima tikėtis. Bet įdomumas prasidėjo, kai išlyginau rezultatą. Tada gal nusišypsojo man sėkmė, ir taip nutiko, kad laimėjau“, – ramiai dėstė L. Zubavičius.

Nors šį savaitgalį didelių tikslų sau nekėlė, tačiau neslepia ambicijų kada nors įsitvirtinti tarp geriausių šalies žaidėjų, o vėliau gal ir pasekti geriausio Lietuvos smiginio žaidėjo Dariaus Labanausko pėdomis bei patekti į profesionalų PDC lygą. 

„Pradėjau žaisti per televizorių pamatęs Darių. Užsikabinau. Pirmą taikinį nusipirkau tik šiais metais sausio mėnesį. Daugiau dėmesio tam skyriau tik nuo kovo. Taikinys buvo skirtas laisvalaikiui, bet galvojau pabandyti ir kažko pasiekti. Minčių, kad man seksis, iš pradžių nebuvo. Tiesiog žavėjausi geriausiais pasaulio žaidėjais ir pasvajodavau pabūti jų vietoje“, – kalbėjo kaunietis.

„Elektrėnų taurės“ moterų grupėje nugalėjo jonaviškė Kornelija Lušaitė, gyvenanti sostinėje ir atstovaujanti Vilniaus „Legiono“ klubą. Finale ji nugalėjo Kretingos „Topo“ atstovę Jolitą Drąsutienę.

Klubui „Smiginis LT“ šios varžybos buvo itin sėkmingos. Trečią vietą iškovojo klubo atstovai šilališkis Mindaugas Lidžius ir klaipėdietė Gerda Maldeikytė, besitreniruojantys klubo bazėje Klaipėdoje. Tik pusfinalyje nusileido ir dar viena „Smiginis LT“ žaidėja Sandra Rimkevičiūtė, kaip ir L. Zubavičius besitreniruojanti Kaune.

Nedaug trūko, kad vyrų geriausiųjų ketvertuke būtų buvę net trys „Smiginis LT“ atstovai. Kaunietis Robertas Kasperavičius aštuntuke varžovui nusileido tik  lemiamame lege rezultatu 3:4.

Vyrų grupėje dar vieną trečią vietą iškovojo elektrėniškis „Dublio“ žaidėjas Artūras Dunda.


Šiame straipsnyje: smiginisdartsvaržybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių