Quantcast

Atvirajame Latvijos golfo čempionate – įspūdingas 15-mečio G. Mackelio dominavimas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį finišavusiame atvirajame Latvijos suaugusių golfo čempionate fantastiškai pasirodė lietuvis Giedrius Mackelis. 15-metis sportininkas tiesiog sutriuškino visus varžovus ir tapo nugalėtoju.

Jūrmalos golfo klubo aikštyne vykusiame turnyre G. Mackelis pirmąją dieną užfiksavo puikų PAR -3 rezultatą ir iškart užtikrintai tapo lyderiu. Antrąją dieną jis sužaidė taip pat solidžiai – PAR -1. Nors paskutinė diena susiklostė prasčiausiai (PAR +5), bendras PAR +1 rezultatas leido artimiausią varžovą suomį Rasmusą Pietilą aplenkti net 14 smūgių.

Trečias liko kitas suomis Benas Casagrande (PAR +16).

„Per paskutines kelias savaites sužaidžiau daug panašių raundų. Esu geroje sportinėje formoje. Gerai pažįstu lauką ir turiu jam paruoštą aiškią žaidimo strategiją. Taip pat turiu daug gerų atsiminimų iš Jūrmalos golfo klubo. Būtent ten praeitais metais kartu su Lietuvos vyrų rinktine laimėjome Europos komandinį „Shield“ čempionatą“, – sakė G. Mackelis.

Sportininkas prisipažino, kad geresnės pirmosios dienos negalėjo tikėtis.

„Veikė visi žaidimo elementai, tiksliai smūgiavau nuo starto aikštelių. Tikslus pirmas smūgis yra labai svarbus šiame aikštyne, nes aplink auga labai ilga žolė kurioje sunku rasti kamuoliuką, o jį radus gerai išmušti. Ridenimas buvo beveik tobulas. Visumoje žaidžiau saugiai ir apskaičiuotai, bei išnaudojau „birdie“ (PAR -1) šansus. 8 „birdie“ per vieną raundą yra mano naujas rekordas“, – pasakojo golfo žaidėjas.

G. Mackelis neslepia, kad pirmą kartą karjeroje tokio lygio turnyre turėjo tokią didelę persvarą prieš visus varžovus. Sportininkas teigė, jog tai neleido atsipalaiduoti. Priešinga – paskutinę dieną jis žaidė dar labiau jaudindamasis negu atsilikdamas ar pirmaudamas minimaliu rezultatu.

„Žaidžiant finalinį raundą, bandžiau galvoti tiktai apie tą smūgį, kurį dabar mušiu, o ne apie bendrą rezultatą. Antroje lauko pusėje jau nusiraminau ir pavyko stipriai užbaigti. Galutinai nusiraminti ir atsipalaiduoti galėjau tiktai atlikęs paskutinį smūgį į ridenimo aikštelę“, – teigė G. Mackelis.

Šią savaitę G. Mackelis dalyvaus atvirajame Lietuvos golfo čempionate, o vėliau lauks pasaulio komandinis mėgėjų golfo čempionatas Paryžiuje su nacionaline Lietuvos komanda.

Iš viso Latvijoje varžėsi 11 Lietuvos golfo žaidėjų. Vyrų tarp į 20-uką geriausiųjų pateko Darius Momkus (16 vieta) ir Valentas Ivančenka (18 vieta).

Moterų varžybose bronzos medalį iškovojo Rugilė Pauliukonytė (PAR +43). Ji nusileido tik latvėms Katrinai Bulkovskai (PAR +10) ir Marienai Gavarei (PAR +28). Ketvirtąją vietą užėmė jaunoji Patricija Ulozaitė (PAR +53), kuri po pirmų dviejų dienų buvo trečia. Šešta pozicija atiteko Dianai Jackūnei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių