Quantcast

E. Stanionis: smagu, kad atsiranda žmonių, tikinčių manimi žengiant titulų link

„Vis dar negaliu patikėti, kad mano svajonė išsipildė!“ – džiaugėsi Eimantas Stanionis – pirmas lietuvis, tapęs pasaulio profesionalų bokso čempionu.

Svajonė išsipildė

Teksaso valstijoje (JAV), Arlingtone, „AT&T“ arenos ringe 27-erių metų kaunietis E.Stanionis per 12 raundų nugalėjo dagestaniečių kilmės Rusijos atstovą 28-erių Radžabą Butajevą. Lietuviui pergalę skyrė du iš trijų teisėjų – Robertas Hoyle'as (117:110) ir Jose Robertas Torresas (116:111), o Javieras Alvarezas įžvelgė R.Butajevo pranašumą (114:113). E.Stanionis iškovojo Pasaulio bokso asociacijos (WBA) pusvidutinio svorio kategorijos reguliaraus pasaulio čempiono diržą. „Vaikystėje įsivaizduodavau, kaip tampu čempionu, tad dabar esu laimingas. Dėkoju visai savo komandai – tiek, kiek aš padariau ringe, jie padarė už jo ribų“, – interviu žurnalui „The Ring“ sakė Eimantas. Jam padėjo ir specialiai iš Lietuvos atvykęs treneris Vidas Bružas.

R.Butajevo pretenzijos

Svajonė išsipildė Teksaso valstijoje (JAV), Arlingtone, „AT&T“ arenos ringe 27-erių metų kaunietis E.Stanionis per 12 raundų nugalėjo dagestaniečių kilmės Rusijos atstovą 28-erių Radžabą Butajevą. Lietuviui pergalę skyrė du iš trijų teisėjų – Robertas Hoyle'as (117:110) ir Jose Robertas Torresas (116:111), o Javieras Alvarezas įžvelgė R.Butajevo pranašumą (114:113). E.Stanionis iškovojo Pasaulio bokso asociacijos (WBA) pusvidutinio svorio kategorijos reguliaraus pasaulio čempiono diržą. „Vaikystėje įsivaizduodavau, kaip tampu čempionu, tad dabar esu laimingas. Dėkoju visai savo komandai – tiek, kiek aš padariau ringe, jie padarė už jo ribų“, – interviu žurnalui „The Ring“ sakė Eimantas. Jam padėjo ir specialiai iš Lietuvos atvykęs treneris Vidas Bružas.

R.Butajevo pretenzijos Dvikovos statistika liudija, kad E.Stanionis praleido 140 varžovo smūgių, bet pats pataikė net 222 kartus, lietuvio atakų efektyvumas – 37 proc., R.Butajevo – tik 19 proc. Skaičiuojant tiesioginius smūgius (jabus), Eimantas buvo dar labiau pranašesnis – atitinkamai 30 proc. ir 6 proc. R.Butajevas pareiškė pretenzijų arbitrams. „Ringo teisėjas leido E.Stanioniui kovoti nuleista galva. Ką aš galiu padaryti, jei varžovas eina į mane visąlaik pasirinkęs tokią poziciją? Nesupratau, kodėl atėmė tašką iš manęs – reikėjo atimti iš jo, nes jis, o ne aš visą laiką nardė ringe“, – nervinosi R.Butajevas. „Peržiūrėsiu kovos įrašą, kad galėčiau objektyviai pakomentuoti jo įvertinimus. Kova buvo sunki. Žinau, kad gerai koviausi, bet savo darbą sėkmingai darė ir varžovas. Jis – stiprus kovotojas. Manau, kad sukūrėme gerą reginį žiūrovams ir tai svarbiausia“, – teigė E.Stanionis.

Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems Lietuvos žiūrovams, palaikiusiems mane ne tik per šią, bet ir visas kitas mano kovas – man tai labai daug reiškia.

Pasveikino ir premjerė

E.Stanionis per dvikovą dėvėjo šortus ne tik su išsiuvinėta Lietuvos vėliava, bet ir Ukrainos, šalia kurios buvo ir žodis „Brolis“. „Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems Lietuvos žiūrovams, palaikiusiems mane ne tik per šią, bet ir visas kitas mano kovas – man tai labai daug reiškia. Didžiuojuosi, kad galiu garsinti Lietuvą. Noriu padėkoti ir savo nuostabiai komandai, treneriams Marvinui Somodio ir Vidui Bružui – už tikėjimą, darbą ir pastangas, taip pat – sporto agentūros vadovui Richardui Schaefferiui, vadybininkui Shelly Finkeliui. Ačiū rėmėjams – „Brolis Defence“, „Sportland“, Rolandui Malaiškai, labai prisidėjusiems pasiruošimo metu. Smagu, kai atsiranda žmonių, tikinčių manimi žengiant titulo link. Ačiū už kiekvieną žinutę. Kartu mes galime daugiau!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė boksininkas. „Jūsų iškovotas pasaulio čempiono diržas – pelnytas įvertinimas už kasdienį sunkų darbą, atkaklumą ir profesionalumą, Jūsų pergalė – garbė Lietuvai, leidžianti dar kartą pakylėtai tarti mūsų šalies vardą pasaulyje“, – sveikino E.Stanionį premjerė Ingrida Šimonytė.

Kas toliau?

Kita galima E.Stanionio dvikova – dėl WBA absoliutaus čempiono titulo, kurį iš 35-erių kubiečio Yordenio Ugaso paveržė 32-ejų amerikietis Errolas Spence'as. JAV boksininkas nugalėjo kubietį techniniu nokautu – Y.Ugasui lūžo akiduobės kaulas. E.Spence'ui taip pat priklauso Pasaulio bokso tarybos (WBC) ir Tarptautinės bokso federacijos (IBF) čempiono diržai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Pagarba E. Stanioniui , LIETUVA PIRMYN .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių