Quantcast

Atranką į Europos čempionatą Lietuvos rankininkės pradėjo pralaimėjimu Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų rankinio rinktinė pralaimėjimu pradėjo atranką į 2022 metų Europos rankinio čempionatą. Opolėje vykusiose rungtynėse lietuvės 22:36 (12:21) nusileido Lenkijos rinktinei.

Lietuvos rinktinė krito į duobę pačioje rungtynių pradžioje ir ilgą laiką nesugebėjo pasižymėti įvarčiais. Tokia lietuvių pradžia pasinaudojusi Lenkijos rinktinė gana greitai susikūrė apčiuopiamą pranašumą – 5:0. Pirmąjį įvartį mūsų rinktinei pelnė Greta Sadauskaitė (1:5) ir po truputį Lietuvos puolimas įsibėgėjo, tačiau padaugėjo problemų gynyboje. Įpusėjus kėliniui varžovės turėjo 6 įvarčių persvarą – 10:4. Pačioje kėlinio pabaigoje Lenkija įgijo dviženklį pranašumą (19:9), o Lietuvos problemas pagilino Gretos Kavaliauskaitės raudona kortelė. Po pirmojo susitikimo kėlinio Lietuvos rinktinės deficitas buvo 9 įvarčiai – 12:21.

Antrąjį kėlinį Lietuvos rinktinė pradėjo su puikiu nusiteikimu ir prabėgus 10 minučių deficitas buvo sumažėjęs iki 6 įvarčių – 20:26. Įpusėjus antrajam kėliniui komandas vis dar skyrė 6 įvarčiai (21:27), vis tik priartėti arčiau nepavyko ir likus 10 minučių komandas jau skyrė 8 įvarčiai (22:30), o netrukus skirtumas vėl tapo dviženkliu – 22:32. Per likusį laiką varžovės dar labiau padidino persvarą – 36:22.

Lietuvos rinktinei Roberta Stropė pelnė 7 įvarčius, Simona Kolosovė pridėjo 5 tikslius metimus, Greta Sadauskaitė ir Rita Repečkaitė – po 3, Audinga Kniubaitė ir Karolina Sparnauskaitė po – 2.

Lenkijos komandą į priekį vedė po 5 įvarčius surinkusios Sylwia Matuščyk ir Dagmara Nocun, po 4 pridėjo Adrianna Gorna, Aleksandra Rosiak ir Natalia Nosek.

Šeštadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje Lietuvos moterų rinktinė išbandys jėgas su olimpinėmis vicečempionėmis iš Rusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių