Quantcast

Atidarytas Europos jaunimo olimpinis festivalis: iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo ir Lietuva

  • Teksto dydis:

Italijoje, Friulio–Venecijos Džulijos regione šeštadienį prasidėjo Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis. Iškilmingoje atidarymo ceremonijoje vykusiame šalių parade žengė ir rekordinė Lietuvos rinktinė.

Žiemos olimpinis festivalis – didžiausias jaunimui skirtas žiemos sporto renginys Europoje. Šiemet į Italiją susirinko 1280 geriausių žemyno jaunųjų atletų. Tarp jų – ir 18 lietuvių.

Triesto mieste vykusi festivalio atidarymo ceremonijoje tradiciškai daugiausiai dėmesio sulaukė šalių paradas, kuriame žygiavo 47 valstybių atstovai.

„Jaunimo olimpinis festivalis dažnam sportininkui yra pirmoji pažintis su olimpiniu judėjimu, todėl organizatoriai stengiasi, kad ši patirtis kuo labiau primintų olimpines žaidynes. Būtent todėl atidarymo ir uždarymo ceremonijose vyksta šalių paradas, atletai gyvena sportininkų kaimeliuose, kur gali bendrauti su skirtingų sporto šakų ir skirtingų valstybių atstovais.

Jaunimo olimpinis festivalis dažnam sportininkui yra pirmoji pažintis su olimpiniu judėjimu, todėl organizatoriai stengiasi, kad ši patirtis kuo labiau primintų olimpines žaidynes.

Festivalyje sportininkų tikslas – ne tik parodyti geriausius rezultatus, bet ir susipažinti su olimpine bendruomene, praplėsti akiratį, palaikyti vienam kitą“, - sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Lietuvos vėliava atidarymo ceremonijoje buvo patikėta akrobatinio slidinėjimo atstovams Pijui Baniuliui ir Medeinei Povilavičiūtei. Tiesa, šiais metais organizatoriai priėmė netikėtą sprendimą. Atidarymo ceremonijoje atletai nešė ne tik savo šalies vėliavą, bet ir po spygliuotį medelį, kuriuos simboliškai turėjo kartu pasodinti. Vis dėlto, dėl itin stipriai pūtusio vėjo šios idėjos teko atsisakyti.

Į Italiją jaunimo žiemos olimpinis festivalis sugrįžo po 30 metų pertraukos. Pirmą kartą jaunieji žiemos sportininkai čia rinkosi 1993 m.

Rekordinė Lietuvos delegacija varžysis šešiose disciplinose: 2 kalnų slidinėjimo, 4 biatlono, 4 lygumų slidinėjimo, 2 dailiojo čiuožimo, 2 greitojo čiuožimo ir 4 akrobatinio slidinėjimo atstovai. Šioje rungtyje lietuviai dalyvaus pirmą kartą.

Festivalis vyksta sausio 21–28 dienomis. 14-oje sporto šakų varžysis 1280 jaunųjų atletų iš 47 valstybių. Kaip ir pernai, šiame festivalyje nedalyvaus karą Ukrainoje sukėlusios Rusijos ir jos veiksmus palaikančios Baltarusijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių