Quantcast

Aštuntą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvausiančiai gimnastei neleista nešti Uzbekistano vėliavos

  • Teksto dydis:

Rekordininkė tarp gimnastų pagal startų olimpinėse žaidynėse skaičių Oksana Čiusovitina jaučiasi labai įskaudinta dėl to, kad jai, nepaaiškinus priežasčių, buvo neleista nešti Uzbekistano vėliavos per Tokijo vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.

Tai penktadienį žurnalistams papasakojo pati 46 metų gimnastė, kuriai šios olimpinės žaidynės bus jau aštuntos.

Iš pradžių buvo planuota, kad Uzbekistano vėliavą neš O. Čiusovitina ir boksininkas Bobo-Usmonas Baturovas. Atidarymo ceremonija vyks penktadienį.

„Tai, kad aš nenešiu vėliavos per atidarymo ceremoniją, sužinojau tik vakar, – sakė O. Čiusovitina. – Kodėl taip nutiko? Nieko nežinau, kitaip viską jums papasakočiau“.

„Man tiesiog pasakė, kad aš nenešiu vėliavos. Ir viskas, daugiau jokių paaiškinimų. Man, žinoma, skaudu. Juk tai mano paskutinės olimpinės žaidynės, ir aš labai norėjau nešti vėliavą per atidarymo ceremoniją“, – prisipažino sportininkė.

2016 metais O. Čiusovitina pateko į Guinnesso rekordų knygą kaip vienintelė pasaulyje septynių olimpiadų dalyvė. Būdama 41 metų ir 56 dienų amžiaus, ji taip pat tapo vyriausia olimpinių sportinės gimnastikos varžybų dalyve.

Daugiau kaip septynis kartus olimpinėse žaidynėse dalyvavo 13 sportininkų, bet gimnastikos atstovų tarp jų nėra. Rekordas priklauso jojikui iš Kanados Ianui Millarui, kuris dešimt kartų buvo olimpinių žaidynių dalyvis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių